Medic de la Spitalul Județean de Urgență ”Ploiești”, despre TIR-ul ATI de la Spitalul ”Victor Babeș”: La un moment dat, a scăzut presiunea oxigenului, erau pacienţi în TIR

Publicat: 13 04. 2021, 12:36
Mediafax Foto / Dani Amariei

La Ploieşti, un medic spune că a avut „tot timpul” probleme cu TIR-ul ATI, iar câteva săptămâni acesta a fost nefuncţional, după ce instalaţia de climatizare a cedat.

”Tot timpul am avut probleme cu TIR-ul ATI

„Tot timpul am avut probleme cu TIR-ul ATI. În vara anului trecut, a scăzut presiunea oxigenului, erau pacienţi în TIR. Nu erau toţi foarte grav, unii puteau respira. Din fericire, am găsit atunci loc pe secţia de terapie intensivă din spital şi i-am dus acolo. Nu au fost pierderi de vieţi. Vara nu răceşte, iarna nu încălzeşte. Unităţile de acest tip sunt făcute pentru evacuare. Ţii bolnavii o zi, două, apoi îi duci în spital”, a declarat pentru News.ro, un medic din Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Fost președinte al Consiliului Județean Prahova: Ventilatoarele dădeau erori

Bogdan Toader, fost președinte al Consiliului Județean Prahova, a intervenit în direct la Antena 3 unde a explicat că TIR-ul care se află în curtea Spitalului ”Victor Babeș” a fost anterior la Spitalul Județean din Prahova, la Ploiești, acolo unde a avut de asemenea probleme grave cu ventilatoarele, dar și cu sistemul de climatizare.

„Acest TIR a avut foarte multe probleme încă de la început, din ceea ce au relatat medicii care ar fi trebuit să lucreze acolo. Ventilatoarele dădeau erori. Nu puteau pune mai mult de opt persoane la aceste ventilatoare, deși TIR-ul era prevăzut pentru 12 locuri la terapie intensivă. Ei au solicitat din partea firmei care se ocupă de mentenanță un aviz scris că îl pot folosi la capacitatea maximă. Nu l-au mai folosit. Medicii au refuzat să îl folosească din cauza acestor probleme care au apărut în timp ce el trebuia să funcționeze. Între timp, s-a amenajat în cadrul spitalului o extindere a secției de ATI astfel încât să nu mai folosească TIR-ul.

Tir-ul, mutat de la Ploiești la București, în octombrie

„Cel mai probabil unitatea mobilă va fi transferată la un centru universitar din ţară, probabil Bucureşti sau Iaşi, acolo unde se află o echipă mai mare de medici şi rezidenţi. La noi, în ciuda eforturilor care s-au făcut, nu am reuşit să asigurăm o linie de gardă. La început au fost detaşaţi la Ploieşti medici rezidenţi din alte judeţe, dar şi aceştia trebuie supravegheaţi de un medic specialist pentru a avea o acoperire legală în caz de malpraxis”, a explicat atunci Sebastian Toma. A ajuns la Spitalul ”Victor Babeș”, din Capitală.