Medicul psihiatru Gabriel Diaconu îl critică dur pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, numindu-l „ministrul Harababură”.
Gabriel Diaconu îl acuză pe Vlad Voiculescu de lipsă de profesionalism în privința „transparenței” datelor publicate, care potrivit lui, ar permite hackerilor să lanseze atacuri cibernetice, scrie Adevărul.ro.
„Amarnică luptă se mai duce pe marginea datelor publicate de ministrul Harababură. Omul continuă să confunde transparenţa cu exhibiţionismul. Dacă e ceva mai rău decât să nu faci nimic, e să faci ceva prost. Iisus pe ape de la Sănătate a oferit un pic de zeamă unei puzderii de adolescenţi jurnalişti, sau jurnalişti cu reflexe adolescentine care caută acum să stoarcă de pulpă sărmanul Excel exportat crud din coronaforms.
Că securiştii, că vaccinarea pidosnică, mai cu dictatura militară, mai cu reflexele comunistoide. E fanfară, şi măciuca pe CNCAV, doar-doar renunţă oamenii să-şi facă treaba.
Numai un orb nu îşi dă seama că, o bună vreme de acum înainte, vaccinarea va fi o chestiune de siguranţă naţională care nu merită lăsată în mâna unor ONG-uri. Toate ţările luptă să securizeze stocuri de vaccin. Peste tot se scarpină lumea în cap de unde facem rost de siringi.” a scris Diaconu pe pagina sa de Facebook.
De asemenea, Diaconu spune că modul în care sunt puse pe site documente fără certificat digital valid poate fi o șansă pentru hackerii care vor să provoace atacuri cibernetice.
„„Transparenţă” e un concept de bună guvernare şi nu implică neapărat să faci publice baze de date. Intră aici fluxurile de achiziţie, posibilitatea auditării financiare a instituţiilor competente, inclusiv auditarea ştiinţifică agreată cu actori ai căror credenţiale sunt rezonabile. Transparenţă nu înseamnă să “pui pe site” documente fără certificat digital valid, unde în doi timpi şi trei mişcări un hacker modest îţi poate afla “uşa din dos” către calculatorul de unde s-a încărcat fişierul, respectiv persoana care a făcut asta, şi după aia să te ţii acces la alte lucruri net mai interesante decât nişte cifre pandemice.
Orice ţară minim răsărită are o securitate cibernetică funcţională. Şi oricând pot apărea breşe de securitate. Drept urmare să faci publice nişte date este un algoritm în sine, cu sau fără legendarul “544” invocat de presa românească”, a mai scris Gabriel Diaconu.
Gabriel Diaconu îl mai acuză pe Voiculescu de lipsă de „profesionalism” în privința faptului că nu se cere o garanție că datele oferite „nu au fost modificate pe drum spre fereastra publică”.
„Sunt un suporter, alături de toţi cei care au semnat adeziunea la mesajul către guvern, ca datele să fie oferite publicului. Dar asta trebuie să includă format, compatibilitate, o formă de validare internă/ externă, o garanţie că nu au fost modificate pe drum spre „fereastra” publică etc. Adică un pic de profesionalism, ce mama dracului”, a conchis Diaconu.