Medicul Virgiliu Stroescu explică de ce poți muri atunci când mănânci pește: ”Se moare de la toxiinfecții!”
Medicul Virgiliu Stroescu a explicat de ce se poate muri atunci când consumi pește. Declarațiile au fost făcute în contexul în care patru persoane și-au pierdut viața și alte aproape 150 de persoane au fost internate în spital după ce au mâncat pește primit ca pomană de la o biserică.
”Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor. Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv.
Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși. Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a spus medicul Virgil Stroescu la Antena 3 CNN.
Întrebat cum de poate fi carnea de pește atât de periculoasă, medicul Vigil Stroescu a răspuns:
”Deoarece este un mediu de cultură. Carnea este un mediu de cultură. La consumul de pește se întâmplă destul de des să se întâmple toxiinfecții.
În mod normal, când apar toxiinfecții nu verifică nimeni produsele. Asemenea toxiinfecții alimentare se mai întâmplă la copii în excursii, în stațiunile balneo-climaterice, unde vin oameni din toate părțile. Mai mult, se poate întâmpla altceva: Personalul care lucrează acolo să aibă o infecție, un puroi, de exemplu. Intrând această infecție în mâncarea pe care o prepară cineva din personal… poate să dea un dezastru!”, a mai afirmat Virgil Stroescu.