Menai Bridge sau ce se va întâmpla în cazul decesului regelui Charles
În urmă cu numai câteva zile, regele Charles a fost diagnosticat cu cancer, fapt care a dus la discuții legate de ceea ce s-ar întâmpla în cazul în care suveranul ar înceta din viață.
Operațiunea ”Menai Bridge” a fost deja pregătită și cuprinde detaliile procesiunii funerare, precum și modul în care succesorul la tron se va comporta.
Pregătirile pentru Menai Bridge au început la scurt timp după moartea Reginei. ”Chiar Regele a menționat în discursul de acceptare că va avea acest rol pentru câte zile o mai avea. Are 73 de ani, trebuie să ținem cont de acest lucru, așa că ne pregătim pentru ce va urma”, precizează Simon Morgan, ofițerul însărcinat cu protecția.
William, Prinț de Wales, următorul în linia de succesiune la tron, ar urma să devină rege
Operațiunea Menai Bridge va avea numerase asemănări cu Operațiunea London Bridge. În timp ce operațiunea Menai Bridge va fi în plină desfășurare, William, Prinț de Wales, următorul în linia de succesiune la tron, ar urma să devină rege alături de soția sa Kate Middleton, care va deveni Regina Consoartă.
Noul rege se va adresa națiunii, așa cum a făcut Charles pe 9 septembrie, iar publicul va intra într-o perioadă de doliu național înainte de funeralii.
Numele de cod pentru decesele regale au fost introduse inițial pentru a preveni scurgerea în presă a veștii morții înainte de anunțul oficial. Folosirea numelor de cod a împiedicat operatorii de la centrala telefonică de la Palatul Buckingham să afle vestea înainte ca aceasta să fie făcută publică, relatează stiripesurse.ro.