Prima pagină » Actualitate » Mersul pe jos îți poate PRELUNGI viața. Câți ani în plus vei putea petrece alături de cei dragi

Mersul pe jos îți poate PRELUNGI viața. Câți ani în plus vei putea petrece alături de cei dragi

Mersul pe jos îți poate PRELUNGI viața. Câți ani în plus vei putea petrece alături de cei dragi

O viață lungă, în care să te poți bucura de un trup și o minte sănătoasă până la vârste înaintate, este dorința oricui. Însă, pentru a putea fi sănătos este necesar să ai un stil de viață echilibrat.

De exemplu, studiile arată că mersul pe jos, alături de o alimentație corectă, se numără printre principalele secrete ale longevității și ale unui corp sănătos.

Dacă nu îți place să faci mișcare și ai, mai degrabă, un stil de viață sedentar iar alimentația ta nu este cea mai sănătoasă, este momentul să îți schimbi stilul de viață. În cazul în care nu știai, mersul pe jos se numără printre obiceiurile care contribuie la o îmbătrânire sănătoasă și la prelungirea duratei de viață.

”Cel puțin 15 minute de mers pe jos, pe o perioadă de 10-15 ani, poate să mărească speranța de viață

Beneficiile mersului pe jos au fost abordate la cea de-a patra ediţie a Conferinţei Internaţionale de Longevitate si Gerontologie, care, anul acesta, a avut tema ”Progrese recente în managementul îmbătrânirii”.

”Există o serie de studii care arată că mersul pe jos, în pas rapid, poate să prelungească viața. Studiile arată că cel puțin 15 minute de mers pe jos, pe o perioadă de 10-15 ani, poate să mărească speranța de viață cu cinci ani. Și dansul poate fi util, pentru că, în afară de efortul pe care îl presupune, poate fi o activitate care implică socializarea”, spune Gabriel Prada, președintele Societății Române de Geriatrie și Gerontologie.

De asemenea, dincolo de mișcare, pe care ar trebui să o faci zilnic, specialiștii explică că alimentația corespunzătoare are un rol esențial pentru sănătate și pentru prelungirea duratei de viață. ”Dieta trebuie să fie bogată în fructe și legume proaspete. De asemenea, ea trebuie să fie echilibrată și adecvată fiecărei stări. Este foarte important să avem și un aport de proteină de origine animală, pentru că sunt vitamine care nu se obțin din legume și fructe”, a mai adăugat Gabriel Prada, scrie antena3.ro.

 

 

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele

Citește și