Meseria de instalator, învățată online, cu sprijinul ENGIE Romania
ENGIE Romania a continuat sprijinul oferit elevilor care au ales să devină instalatori instalații tehnico-sanitare și de gaze, chiar și în contextul actual al pandemiei COVID-19. Pentru ca cei 115 elevi înscriși în programul de învățământ profesional în sistem dual, inițiat de companie, să poată continua pregătirea teroretică și practică, ENGIE Romania a oferit tablete fiecărui elev și a adaptat materialele didactice.
În plus, în așteptarea reluării cursurilor la clasă, compania a amenajat două ateliere noi de practică, la Colegiul Tehnic “Mihai Bravu” din București. Ateliere sunt dotate cu instrumente moderne, necesare pentru învățarea practică și exersarea abilităților și operațiunilor specifice meseriei de instalator.
Pentru cele două acțiuni, menite să le faciliteze elevilor experiența de învățare online, dar și pe cea offline., ENGIE a alocat suma de aprox. 850.000 de lei. Această investiție se adaugă celor 5.000.000 de lei pe care compania i-a alocat până în prezent pentru calificarea ca instalatori instalații tehnico-sanitare și de gaze a elevilor înscriși în programul „Energie pentru meseria mea”.
Avantaje financiare multiple pentru elevii care optează pentru programul derulat de ENGIE: până la 1.050 de lei lunar, transport urban dedicat și masa de prânz pe durata practicii
Elevii care optează pentru programul “Energie pentru meseria mea” se bucură de avantaje financiare acordate de companie, suplimentare față de bursa lunară acordată de statul român, în valoare de 200 de lei: bursă lunară în valoare de 500 de lei, la care, în funcție de rezultatele școlare, se poate adăugă bursa de merit de 200 de lei/lună. În plus, ENGIE acoperă cheltuielile de transport pre-urban, în limita a 150 lei/lună, asigură transport urban dedicat și masa de prânz, pe durata practicii. De asemenea, la finalul celor trei ani de studii, elevii primesc certificare și au oportunitatea de a se angaja în cadrul ENGIE Romania.
Pentru anul școlar 2021-2022, ENGIE Romania are în vedere formarea a două noi clase, în București și Galați.