Prima pagină » Actualitate » METODA corectă de gătire a cartofilor, pentru a nu crește colesterolul. Ce greșeală fac multe gospodine

METODA corectă de gătire a cartofilor, pentru a nu crește colesterolul. Ce greșeală fac multe gospodine

METODA corectă de gătire a cartofilor, pentru a nu crește colesterolul. Ce greșeală fac multe gospodine
FOTO - Caracter ilustrativ

Cartofii se prepară în diverse moduri, dar trebuie avut grijă să nu crești colesterolul din organism. În acest sens, bucătarii au mai multe sfaturi pentru gospodine, mai ales că unele dintre ele fac o mare greșeală.

În primul rând, este foarte important să se aleagă o metodă sănătoasă de gătire, cum ar fi fierberea, coacerea sau prăjiți la cuptor.

De asemenea, se poate folosi fierberea cu aer, ceea ce înseamnă că toate gospodinele trebuie să evite pe cât posibil prăjirea în tigaie, cu mult ulei, scrie Fanatik.

Astfel, se păstrează nutrienții și nu se adaugă grăsimi nesănătoase preparatului culinar. Mai mult, chefii susțin că este bine să se utilizeze ingrediente sănătoase pentru inimă, cum ar fi condimentele și ierburile aromatice.

Toppingurile ar fi indicat să aibă un conținut scăzut de grăsimi saturate, iar untul ar trebui înlocuit cu uleiui de măsline, care este mai bun pentru organism.

Greșeala des întâlnită la multe gospodine este prăjirea cartofilor în ulei de floarea soarelui. Tocmai de aceea, nutriționiștii avertizează că, în general, uleiurile bogate în grăsimi saturate sau trans pot duce la creșterea nivelului de colesterol.

Potrivit Healthline.com, această metodă de preparare adaugă grăsimi nesănătoase și reduce nutrienții benefici din cartofi.

În schimb, aceștia sunt sănătoși și nu măresc colesterolul atunci când sunt fierți pentru că nu necesită grăsimi suplimentare, ceea ce înseamnă că este o opțiune ideală pentru inimă. De asemenea, legumele acestea se pot coace ușor la cuptor.

Prăjirea la cuptor cu uleiuri sănătoase și condimente vine cu un gust deosebit, dar și cu păstrarea tuturor nutrienților. Iar fierberea cu aer utilizează grăsimi minime și face cartofii crocanți și extrem de hrănitori.

FOTO – Caracter ilustrativ: Shutterstock

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Job-urile și inteligența artificială: De ce recrutările cu AI produc mai puține angajări
Digi24
EXCLUSIV Avertismentul lui Diaconescu, după ce serviciile secrete americane au dezvăluit planul lui Putin în Europa: „Rusia nu neagă”
Cancan.ro
Cutremur în lumea interlopă! Elvis Pian a fost eliberat din închisoare
Prosport.ro
FOTO. Adelina Chivu, pe plajă în Thailanda. Cum arată la 43 de ani
Adevarul
De ce nu a construit România autostrăzi în anii ’90. Planul celor peste o mie de kilometri în primul deceniu după Ceaușescu
Mediafax
Prognoza ANM: Vreme schimbătoare de Crăciun și Anul Nou: încălzire temporară, urmată de răcire accentuată și ninsori
Click
O punte „tradițională” anulată de Guvern sparge vacanța românilor. Cum arată calendarul liberelor în 2026
Digi24
Prima reacție a Rusiei la dezvăluirile serviciilor secrete americane privind planul lui Putin de a ataca alte țări din Europa
Cancan.ro
Doliu în televiziunea din România! Un cunoscut prezentator TV a murit, după o carieră de 22 de ani
Ce se întâmplă doctore
Cum se menține în formă Ricky Martin, la 53 de ani! Zeul latino care sfidează timpul
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Fabrica din România care a produs 1 milion de anvelope în 2025. Este singura din lume cu zero emisii de CO2
Descopera.ro
Ceva s-a prăbușit pe Lună! Momentul a fost înregistrat
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Soțul tău are o amantă tânără! Îmi pare rău!
Descopera.ro
Neuroștiința percepției timpului: de ce creierul simte că orele trec diferit