Prima pagină » Actualitate » METODA corectă de gătire a cartofilor, pentru a nu crește colesterolul. Ce greșeală fac multe gospodine

METODA corectă de gătire a cartofilor, pentru a nu crește colesterolul. Ce greșeală fac multe gospodine

METODA corectă de gătire a cartofilor, pentru a nu crește colesterolul. Ce greșeală fac multe gospodine
FOTO - Caracter ilustrativ

Cartofii se prepară în diverse moduri, dar trebuie avut grijă să nu crești colesterolul din organism. În acest sens, bucătarii au mai multe sfaturi pentru gospodine, mai ales că unele dintre ele fac o mare greșeală.

În primul rând, este foarte important să se aleagă o metodă sănătoasă de gătire, cum ar fi fierberea, coacerea sau prăjiți la cuptor.

De asemenea, se poate folosi fierberea cu aer, ceea ce înseamnă că toate gospodinele trebuie să evite pe cât posibil prăjirea în tigaie, cu mult ulei, scrie Fanatik.

Astfel, se păstrează nutrienții și nu se adaugă grăsimi nesănătoase preparatului culinar. Mai mult, chefii susțin că este bine să se utilizeze ingrediente sănătoase pentru inimă, cum ar fi condimentele și ierburile aromatice.

Toppingurile ar fi indicat să aibă un conținut scăzut de grăsimi saturate, iar untul ar trebui înlocuit cu uleiui de măsline, care este mai bun pentru organism.

Greșeala des întâlnită la multe gospodine este prăjirea cartofilor în ulei de floarea soarelui. Tocmai de aceea, nutriționiștii avertizează că, în general, uleiurile bogate în grăsimi saturate sau trans pot duce la creșterea nivelului de colesterol.

Potrivit Healthline.com, această metodă de preparare adaugă grăsimi nesănătoase și reduce nutrienții benefici din cartofi.

În schimb, aceștia sunt sănătoși și nu măresc colesterolul atunci când sunt fierți pentru că nu necesită grăsimi suplimentare, ceea ce înseamnă că este o opțiune ideală pentru inimă. De asemenea, legumele acestea se pot coace ușor la cuptor.

Prăjirea la cuptor cu uleiuri sănătoase și condimente vine cu un gust deosebit, dar și cu păstrarea tuturor nutrienților. Iar fierberea cu aer utilizează grăsimi minime și face cartofii crocanți și extrem de hrănitori.

FOTO – Caracter ilustrativ: Shutterstock

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele