Prima pagină » Actualitate » Metoda de înșelăciune „BANCNOTA de 500 de Lei” reapare pe litoralul românesc. Cum funcționează și cum să te ferești de escroci

Metoda de înșelăciune „BANCNOTA de 500 de Lei” reapare pe litoralul românesc. Cum funcționează și cum să te ferești de escroci

Metoda de înșelăciune „BANCNOTA de 500 de Lei” reapare pe litoralul românesc. Cum funcționează și cum să te ferești de escroci
Sursa foto: Profimedia images

În fiecare an, escrocii inventează noi metode de înșelăciune pentru a lua prin surprindere victimele. Totuși, unii șarlatani încă mai folosesc vechile trucuri, sperând că vor păcăli pe cineva, însă din păcate mulți români, mai puțin vigilenți, ajung să le cadă „victime” escrocilor.

Escrocii nu se limitează doar la mediul online, ci continuă să acționeze și pe străzi sau în zonele aglomerate de pe litoral, folosind „tactici vechi”.

Un astfel de caz a fost raportat în stațiunea Costinești, unde un bărbat a încearcat să înșele comercianții prin metoda „bancnotei de 500 de lei”.

Metoda implică solicitarea schimbării unei bancnote de 500 de lei în altele de valoare mai mică. În timpul „tranzacției”, escrocul creează o diversiune sau un scandal din senin, astfel încât să păstreze atât bancnota de 500 de lei, cât și banii primiți în schimb.

O angajată a unui magazin de tatuaje din Costinești a fost abordată de un bărbat care a încercat să-i schimbe o bancnotă de 500 de lei. Femeia și-a dat seama de înșelăciune și l-a confruntat pe individ, potrivit Replicaonline.

Cum funcționează metoda „bancnotei de 500 de lei”?

Escrocul cere schimbarea unei bancnote de 500 de lei în bancnote mai mici. Odată ce vânzătorul îi oferă banii, acesta se răzgândește și cere alt tip de bancnote. În acest moment, hoțul sustrage discret o parte din bani și cere bancnota de 500 de lei înapoi, pretinzând că nu mai dorește schimbul. De multe ori, bancnota de 500 de lei este falsă.

Cum să vă protejați de escroci:

  1. Evitați schimburile de bancnote cu persoane necunoscute sau suspecte.
  2. Dacă totuși efectuați un astfel de schimb, numărați cu atenție banii primiți.
  3. Nu returnați banii pentru renumărare, deoarece acesta este momentul în care escrocii pot substitui suma corectă cu una mai mică.
  4. Fii vigilent și raportați orice tentativă de înșelăciune autorităților.

Este important să rămâneți întotdeauna precauți și calmi în preajma unor astfel de persoane care par dubiose sau care încearcă vădit să creeze o diversiune sau scandal în zonele sau magazile aglomerate de pe litoral și nun numai. Acest  lucru  vă pot ajuta să nu deveniți o victimă a escrocilor care încearcă să profite de bunăvoința dumneavoastră.

Numele meu este Denis Andrei, sunt un jurnalist cu o pregătire solidă și o pasiune neîncetată pentru informare. Am absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității din București și, de ... vezi toate articolele

Citește și