Prima pagină » Actualitate » Metoda eficientă prin care să decojești ouăle fierte tari. Trucul a fost dezvăluit de un chef internațional

Metoda eficientă prin care să decojești ouăle fierte tari. Trucul a fost dezvăluit de un chef internațional

Iată care este metoda eficientă prin care să decojești ouăle fierte tari. Acest truc a fost dezvăluit de un chef internațional și durează câteva minute. Iată mai jos detaliile!

Există o multitudine de trucuri care pot fi abordate, pentru a ușura munca în gospodărie. O parte dintre acestea sunt pentru lumea gastronomică, iar un chef internațional a dezvălui un truc rapid prin care să decojești ouăle fierte tari. Uneori, coaja oului ar putea fi greu de îndepărtat, însă chef Christopher Kimball, unul dintre fondatorii America’s Test Kitchen și Cook’s Country, a arătat o metodă simplă care poate fi urmată.

Citește și Ce adaugă GRECII în pască pentru un plus de aromă. Ingredientele care o fac un desert rafinat

Metoda eficientă prin care să decojești ouăle fierte tari. Trucul a fost dezvăluit de un chef internațional

Cum să decojești ouăle fierte tari / sursă foto: Shutterstock

Citește și Americanii vor ouă românești, dar în condiții speciale: fermierii români ar trebui mai întâi să le spele și să le congeleze

Metoda eficientă prin care să decojești ouăle fierte tari

Pentru ca decojirea ouălor fierte tari să fie eficientă, celebrul chef internațional a explicat, mai întâi, că accentul trebuie pus și pe fierberea lor. În acest sens, cheful recomandă ca timpul de fierbere a ouălor să nu depășească 10 minute. Apoi, un alt aspect la fel de important reprezintă modul în care să răcesc ouăle, înainte de a fi decojite.

„Au trecut opt minute și patruzeci de secunde dacă vrei ca gălbenușul să fie umed. Trucul este o baie mare de gheață timp de trei minute. Aceasta face ca interiorul oului să se micșoreze. Îndepărați coaja care acum va fi ușor de decojit. Așa, în cele din urmă Sfântul Graal este să fierbi ouăle timp de opt minute și 40 de secunde și să le pui într-un vas mare de gheață timp de trei minute. Și fiecare ou, nu 80 la sută, nu 90 la sută, fiecare ou va fi ușor de decojit”, a precizat chef Christopher Kimball, potrivit Express.co.uk.

Vezi și Este brânza prea SĂRATĂ? Iată trei metode simple pentru modificarea gustului

Sursă foto: Shutterstock (caracter ilustrativ)

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Solstițiul de iarnă 2025. Ce se întâmplă în cea mai scurtă zi a anului
Digi24
Un fost judecător al CCR explică de ce „nu e posibil” referendumul în Justiție anunțat de Nicușor Dan
Cancan.ro
Pe ce dată trebuie să plătești factura la Digi RCS-RDS, pentru a primit 10% înapoi. Este valabil pentru toți abonații din România
Prosport.ro
Mădălina Ghenea, apariție de neratat. Imaginile care le-au tăiat respirația italienilor
Adevarul
Imagini virale dintr-un avion aproape gol. Doar șapte români au zburat spre Londra
Mediafax
Romanul din 1987 care a devenit bestseller peste noapte. A stârnit o adevărată revoltă!
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Cancan.ro
Ultimul mesaj postat de Mălina e tulburător: 'Dă-mi, Doamne, timp. Mai dă-mi un anotimp'
Ce se întâmplă doctore
Cum arată Narcisa Suciu la mai bine de 15 ani de când a plecat în Finlanda. De ce s-a reîntors în țară? E de nerecunoscut
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Mașini premium SH cu probleme. Expert: „Check engine aprins, beculețe care clipocesc...”
Descopera.ro
Caietele secrete ale unui mare om de știință au fost dezvăluite
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Ce te doare, Bulă? – Mă doare buzunarul, dom doctor …
Descopera.ro
Care este orașul european „campion la mâncare”?