Prima pagină » Actualitate » Metoda prin care un tânăr de 23 de ani a încercat să FRAUDEZE examenul auto. „Avea un comportament ciudat”

Metoda prin care un tânăr de 23 de ani a încercat să FRAUDEZE examenul auto. „Avea un comportament ciudat”

Metoda prin care un tânăr de 23 de ani a încercat să FRAUDEZE examenul auto. „Avea un comportament ciudat”

Un tânăr din Alexandria a încercat să fraudeze examenul teoretic pentru permisul auto. Metoda sa i-a uimit până și pe examinatori.

Joi, polițiștii din municipiul Alexandria au fost sesizați de către polițiștii Serviciului public comunitar Regim Permise de conducere și înmatriculări vehicule Teleorman cu privire la faptul că, în cursul aceleiași zile, o persoană ar fi încercat să fraudeze proba teoretică a examenului pentru obținerea permisului de conducere.

„În baza sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiștii care au constatat următoarele: la data de 6 iulie 2023, un bărbat, de 23 de ani, a fost programat pentru susținerea probei teoretice a examenul în vederea obținerii permisului de conducere categoria B”, conform unui comunicat al IPJ Teleorman.

Candidatul avea un comportament ciudat

Având un comportament ciudat, examinatorul i-a solicitat persoanei în cauză să-i comunice dacă deține asupra sa tehnică de înregistrare și comunicare în vederea fraudării examenului, iar acesta a declarat că deține asupra sa un telefon mobil, o cameră video și un dispozitiv de comunicare în care se afla o cartelă SIM în scopul fraudării examenului.

„Bunurile respective au fost ridicate, în vederea efectuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de divulgarea fără drept al unor informații care nu sunt destinate publicității, urmând a se propune soluție prin Parchet”, a adăugat IPJ Teleorman.

Ai picat „sala”, la examenul auto? Află de câte ori poţi să REPEȚI proba teoretică

Persoanele declarate respinse la proba teoretică se pot prezenta în vederea programării pentru o nouă examinare, după cel puțin 15 zile de la data la care au fost respinși, dar nu mai târziu de un an de la absolvirea cursurilor școlii, conform legii.

La fel este și în cazul picării „traseului”, dar în această situație nu mai trebuie să dea, din nou, „sala”, potrivit Observator TV.

În cazul în care ai primit calificativul „respins” la proba practică, te poți reprograma pentru o nouă examinare după o perioada de minim 15 zile (de la data probei nepromovate).

În acest timp, ești obligat/ă să faci cel puțin trei ședințe suplimentare de condus (6 ore). Pentru reprogramare, se va merge la sediul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), cu următoarele acte:

  • dosarul cursantului (se va verifica dovada achitării taxei permisului auto);
  • dovada efectuării celor 3 ședințe suplimentare (vei primi un document de la instructorul tău);
  • cartea ta de identitate.

Un reprezentant DRPCIV va verifica documentele și te va programa pentru a susține o nouă probă practică.

De la 1 februarie 2017, atât taxa de examinare de 6 lei cât și cea de reexaminare de 84 de lei nu mai trebuie plătite.

Vă recomandăm să citiți și:

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și ... vezi toate articolele