Invitată la podcastul „Viața mea e un roman”, moderat de Marius Tucă, nutriționistul Mihaela Bilic a fost întrebată cum au reușit să „supraviețuiască” bărbații din viața sa conviețuirii cu ea și felului său de a fi.
Deși inițial amuzată de întrebare, Mihaela Bilic a explicat că, din punctul său de vedere, ea a adus o contribuție benefică în viețile foștilor săi parteneri.
„Le-a fost năucitor de bine și apoi năucitor de rău atunci când eu am dispărut. Pentru că, din păcate, creez această dependență și reușesc să mă implic în viața omului respectiv într-un fel năucitor, iar lucrul rău pe care îl fac este că plec fără niciun preaviz. Iar omul respectiv nu înțelege plecarea (…) Am plecat în momentul în care mi-am dat seama, sau așa a fost gândirea mea, că eu am investit tot și că de partea cealaltă fie nu a fost apreciat, fie nu a fost văzut, a fost luat așa, for granted. Când iau o decizie, nici măcar nu mai negociez (…) Au supraviețuit greu (râde)”, a spus Mihaela Bilic în podcast-ul lui Marius Tucă.
În cadrul aceluiași podcast, Mihaela Bilic a vorbit și despre relația sa cu mâncarea.
Medicul nutriționist a afirmat că, până la acea vârstă, a trăit cu rațiunea și cu „trebuie” – verbul vieții sale – în timp ce „cuvântul «joacă» n-a existat”.
„Criza de la 40 de ani a fost pentru mine o schimbare de percepție totală. Până la 40 de ani pot să recunosc că am trăit cu rațiunea și cu «trebuie». «Trebuie» a fost verbul vieții mele, l-am învățat de la părinți. Totul a fost cu greu, cu muncă, nimic nu se primește în viață pe gratis. Totul a fost cu «trebuie», cuvântul «joacă» n-a existat”, a mai spus ea.