Pentru că în aceste zile de mare sărbătoare mulți români poate au exagerat cu mâncatul, iar kilogramele în plus încep să se vadă, Mihaela Bilic a dezvăluit ce trebuie să faci pentru a slăbi rapid.
Reputatul medic nutriționist are o sugestie „care poate să funcționeze”.
Mihaela Bilic are un nou sfat care ne prinde bine în această perioadă – ce este de făcut pentru a slăbi eficient. Rezultatele pot fi excelente dacă suntem atenți la recomandarea ei.
„Aveți nevoie de o rezoluție de început de an și nu știți care să fie? V-ați săturat sau ați eșuat cu încercări de tipul «vreau să slăbesc» sau «vreau să mănânc sănătos»?
Iată o sugestie care poate să funcționeze: vă propun ca anul acesta să consumați doar mâncare gătită, făcută de voi, acasă. Gata cu produsele ambalate și procesate, cu ingrediente nenumărate! Haideți să ne întoarcem la mâncarea clasică, pe care simțurile noastre știu să o aprecieze! Mâncarea pe care o consumăm dintr-o farfurie, nu dintr-o pungă!”, a scris pe Facebook Mihaela Bilic.
Un alt sfat bun oferit de medicul nutriționist a fost dezvăluirea alimentului care poate fi consumat „fără limită de cantitate”, ceea ce înseamnă că nu prezintă niciun risc.
„Pe vremuri, dacă făceai hepatită sau erai în convalescență după vreo boală gravă, ți se recomanda o dietă bazată pe brânză de vaci și carne fiartă. Acestea erau alimentele ușor de digerat, dar care ajutau și la refacerea organismului.
«Celebra» brânză de vaci a ajuns să fie sinonimul alimentației dietetice și chiar e campioană când vine vorba de slăbit!
Când spunem «brânză de vaci» ne referim la brânza proaspătă, dacă suntem români, sau la cottage cheese (perle de brânză), dacă suntem englezi. Și chiar ei, cercetătorii englezi, au ajuns la concluzia că folosirea produselor lactate cu zer mult (lapte bătut, brânză proaspătă, urdă) crește cu 30% randamentul curei de slăbire.
Studiul făcut pe 2 grupuri de persoane cu dietă identică din punct de vedere al numărului de calorii a arătat o pierdere în greutate superioară în cazul celor care consumau produse lactate. Efectul se datorează conținutului de calciu și proteine din lapte, plus grăsimi cu efect anti-obezitate.
Așa că, de mâine, dacă vreți să slăbiți, vă recomand brânza proaspătă cu bastonașe de legume – fără limită de cantitate – indiferent câtă grăsime are sau cum se numește”, a scris pe Instagram Mihaela Bilic.
CITEȘTE ȘI:
Medicul Mihaela Bilic spulberă un mit: Îngrașă sau nu pastele și cartofii