Prima pagină » Actualitate » Mihai Fifor, despre ”Codul lui Ciucă”: ”Rămâne dezechilibrat, pentru că protejează firmele mari al căror regim fiscal rămâne neschimbat, în timp ce crește fiscalitatea pentru firmele mici”

Mihai Fifor, despre ”Codul lui Ciucă”: ”Rămâne dezechilibrat, pentru că protejează firmele mari al căror regim fiscal rămâne neschimbat, în timp ce crește fiscalitatea pentru firmele mici”

Mihai Fifor, despre ”Codul lui Ciucă”: ”Rămâne dezechilibrat, pentru că protejează firmele mari al căror regim fiscal rămâne neschimbat, în timp ce crește fiscalitatea pentru firmele mici”

Social-democrații s-au întâlnit cu reprezentanții mediului de afaceri, iar deputatul Mihai Fifor este de părere că ”viziunea” impusă de premierul Nicolae Ciucă în privința modificărilor Codului Fiscal prezintă, totuși, un ”dezechilibru”.

PSD, potrivit lui Mihai Fifor, ”este pregătit să intervină” cu ”corecțiile necesare”, tocmai pentru ca industrii importante din Româna – în special transporturile și HORECA – să nu fie afectate.

”În urma discuțiilor cu reprezentanții mediului de afaceri, PSD aduce îmbunătățiri viziunii impuse de premierul Ciucă în privința modificărilor Codului Fiscal.

Însă, chiar și cu aceste ajustări, ”Codul lui Ciucă” rămâne dezechilibrat, pentru că protejează firmele mari al căror regim fiscal rămâne neschimbat, în timp ce crește fiscalitatea pentru firmele mici. PSD este pregătit să intervină cu unele corecții necesare pentru a nu afecta industrii importante din România, precum transporturile și HORECA”, notează Mihai Fifor, președintele PSD Arad, pe pagina sa de socializare.

Ce au solicitat transportatorii și HORECA la întâlnirea cu social-democrații

Deputatul Mihai Fifor precizează și care au fost solicitările reprezentanților transportatorilor din România și ai sectorului HORECA.

În același timp, socil-democratul mai scrie și că respectivele solicitări au fost considerate ”legitime” și vor primi un ”răspuns favorabil”.

  • ”În privința impozitului specific HORECA industria a solicitat impozit de 1% din cifra de afaceri, dar de la 1 ianuarie anul viitor, nu de la 1 august.
  • În privința transportatorilor, aceștia cer ca diurna să nu fie inclusă în plafonul de 33% privind veniturile extra-salariale, deci aceste sume legate de diurnă să poată continua să fie impozitate favorabil, astfel încât transportatorii români să continue să fie competitivi pe plan european.

În ambele situații, solicitările au fost considerate legitime și urmează să primească un răspuns favorabil”, notează deputatul PSD.

”Rămân deschise discuțiile în coaliție pe măsurile pe care PSD le consideră absolut necesare”

La finalul postării sale, Mihai Fifor mai scrie că, în cadrul coaliției aflate la guvernare, rămân în continuare deschise discuțiile pe trei teme foarte importante.

Totodată, se va introduce obligația de a asigura posibilitatea de plată cu cardul bancar pentru firmele cu venituri de peste 50.000 de euro.

”În paralel, pentru creșterea veniturilor la buget prin combaterea evaziunii, se va introduce obligația de a asigura posibilitatea de plată cu cardul bancar se impune firmelor care au venituri de minim 10.000 euro. Anterior această obligație se impune la firmele cu venituri de peste 50.000 de euro.

Rămân deschise discuțiile în coaliție pe măsurile pe care PSD le consideră absolut necesare pentru realizarea principiilor de solidaritate și echitate socială, respectiv:

  • Supraimpozitarea pensiilor speciale
  • Supraimpozitarea salariilor de lux din sistemul bugetar
  • Taxă temporară de solidaritate la firmele cu venituri mari de peste 100 de milioane de euro”, mai scrie Mihai Fifor în mediul online.

Citește și: 

S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole ... vezi toate articolele

Citește și