Mihai Fifor: ”PSD cere urgentarea procesului de reglementare a pieței de energie și acordarea de vouchere pentru consumatorii vulnerabili!”

Mihai Fifor: ”PSD cere urgentarea procesului de reglementare a pieței de energie și acordarea de vouchere pentru consumatorii vulnerabili!”
Mihai Fifor, deputat PSD

Social-democrații solicită urgentarea procesului de reglementare a pieței de energie și acordarea de vouchere pentru consumatorii vulnerabili, iar deputatul Mihai Fifor – președintele PSD Arad – anunță că  se dorește rediscutarea în regim de urgență, în Coaliția de guvernare, a propunerii inițiale pentru reglementare a pieței de energie pentru o perioadă limitată.

Există ”tranzacții speculative” cu energie, avertizează deputatul PSD, iar propunerea social-democraților este ”soluția” pentru ca ”operatorii serioși” să poată ”funcționa eficient în condiții comerciale predictibile”.

Potrivit lui Mihai Fifor, mai multe companii din domeniul energiei sunt deschise către ”o formulă de reglementare a pieței pe o durată determinată”.

PSD cere urgentarea procesului de reglementare a pieței de energie și acordarea de vouchere pentru consumatorii vulnerabili! Iată de ce, vom propune în Coaliție rediscutarea în regim de urgență a propunerii noastre inițiale pentru reglementare a pieței de energie pentru o perioadă limitată.

Scopul acestei soluții este să se pună capăt tranzacțiilor speculative cu energie, iar operatorii serioși din acest sector să poată funcționa eficient în condiții comerciale predictibile”, scrie deputatul Mihai Fifor în mediul online.

Inițiativa PSD are loc în contextul în care mai multe companii din acest domeniu și-au manifestat deschiderea către o formulă de reglementare a pieței pe o durată determinată, care să asigure stabilitatea prețurilor de tranzacționare”

Mihai Fifor

”Revenirea la o piață reglementată, pentru o durată limitată de timp, reprezintă calea cea mai sigură pentru combaterea speculei”

Mihai Fifor reamintește că reprezentanții Comisiei Europene intenționează să introducă un mecanism de plafonare a prețurilor la gaze naturale la nivelul întregii Uniuni și, totodată, că încă încă de la începutul crizei energetice PSD a susținut că revenirea la o piață reglementată, pentru o durată limitată de timp.

”De asemenea, trebuie ținut cont și de faptul că reprezentanții Comisiei Europene intenționează să introducă un mecanism de plafonare a prețurilor la gaze naturale la nivelul întregii Uniuni. Încă de la începutul crizei energetice PSD a susținut că revenirea la o piață reglementată, pentru o durată limitată de timp, reprezintă calea cea mai sigură pentru combaterea speculei și protejarea cetățenilor și a economiei naționale.

O altă propunere a PSD, enunțată încă din luna ianuarie 2022, și care va fi reluată în cadrul Coaliției, este utilizarea fondurilor europene disponibile pentru acordarea de vouchere de energie consumatorilor vulnerabili, astfel încât să se evite procedurile birocratice și să se asigure o protecție reală pentru această categorie”, mai notează Mihai Fifor pe pagina sa de socializare.

”Amintesc faptul că, tot la inițiativa PSD, actualul Guvern a aplicat deja această soluție de utilizare a fondurilor europene pentru o serie de măsuri de sprijin țintite către categoriile sociale cele mai vulnerabile, exemplul cel mai relevant fiind cel al tichetelor sociale oferite prin programul guvernamental «Sprijin pentru România»”.

Deputatul PSD Mihai Fifor


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Cum a fost găsit, de fapt, Andrei Versace de către anchetatori. Prietenii cunoscutului influencer nu...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
TOP 3 cele mai ieftine SUV-uri noi cu transmisie automată. Mașini cu un preț imbatabil...
Cine îl va înlocui pe Joe Biden? Numele cele mai importante ce ar putea să...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
Doliu național. S-a stins un titan al muzicii românești: A dus numele țării pe toate...
Oana Cuzino, victorie în procesul deschis Primăriei Capitalei. Ar putea încasa o sumă uriașă
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
7 jocuri clasice pe care probabil nu le-ai încercat și care astăzi sunt disponibile online
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Inteligența Artificială poate crea hărți pe baza unui text