Mihail Neamțu (AUR), susținere puternică pentru Elena Lasconi (USR) la Președinția României! Ce „VIZIUNE” a avut Neamțu încă din septembrie 2023

Mihail Neamțu (AUR), susținere puternică pentru Elena Lasconi (USR) la Președinția României! Ce „VIZIUNE” a avut Neamțu încă din septembrie 2023
Publicat: 03/07/2024, 13:23
Actualizat: 03/07/2024, 13:53

Mihail Neamțu s-a făcut cunoscut în politica din România prin ideile sale de dreapta, iar în anul 2013 a fondat Partidul Noua Republică, clădit pe eșafodajul Asociației Noua Republică, care apăruse în anul 2011. Scriitor, teolog și aplecat către filosofie, Mihail Neamțu este considerat, în anumite cercuri, un vizionar, în timp ce pe alte paliere politice este privit ca un personaj controversat.

Mihail Neamțu a vrut să candideze la alegerile prezidențiale din 2009, din partea Partidului Alternativa Dreaptă, dar ulterior a reconsiderat și s-a retras din cursă.

După ce Noua Republică a devenit amintire, Mihail Neamțu a făcut un adevărat slalom pe eșicherul politic.

  • În anul 2012 se afla pe listele PNȚCD, iar în luna decembrie a aceluiași an a candidat din partea Alianței România Dreaptă (ARD) pentru un colegiu de deputat în Arad și s-a clasat pe locul al doilea în cursa pentru un mandat de deputat în Colegiul 1 din Arad.
  • În anul 2017, Mihail Neamțu a devenit membru al Partidului Național Liberal (PNL).
  • În anul 2019, Mihail Neamț se înscrie în Partidul Mișcarea Populară și devine purtător de cuvânt al partidului în anul 2019.
  • Totuși, și PMP a fost doar o „stație” în drumul politic al lui Mihail Neamțu, acesta trecând cu arme și bagaje la partidul lui George Simion, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), acolo unde încă este prezentat, pe site-ul oficial, ca făcând parte din „Senatul AUR”.

O informație-șoc este dezvăluită, acum, de Gândul, în exclusivitate! Cu toate că a fost apropiat de AUR, Mihail Neamțu ar fi reconsiderat și ar susține-o pe Elena Lasconi (USR) în cursa pentru fotoliul de președinte al României. Asta în vreme ce AUR are deja un candidat la președinție, în persoana lui George Simion.

„Premonițiile” lui Mihail Neamțu referitoare la potențialul politic al Elenei Lasconi au fost puternice, iar acesta a plusat

Vizionarul Mihail Neamțu este, cel puțin în ultima perioadă, o prezență discretă în politică. Are întâietate, de ceva vreme, scriitorul Mihail Neamțu și chiar filosoful Mihail Neamțu, numai că susținerea pentru Elena Lasconi rămâne o constantă indiscutabilă.

Potrivit informațiilor obținute de Gândul, viziunea politică a lui Mihail Neamțu a inclus-o, încă din luna septembrie a anului 2023, pe Elena Lasconi, primarul USR din Câmpulung Muscel, abia aleasă în funcția de președinte al USR și candidatul formațiunii la alegerile prezindențiale din acest an.

Se pare că premonițiile lui Mihail Neamțu referitoare la potențialul politic al Elenei Lasconi au fost atât de puternice, încât acesta a plusat și-a concretizat susținerea deplină și încrederea în candidata USR la Președinția României și a achiziționat domeniul public www.lasconipresedinte.ro.

De-a lungul timpului, Mihail Neamțu a acumulat o expertiză îndelungată, testată prin contactul cu diferite doctrine politice și cu mai multe partide politice care, însă, nu l-au mulțumit pe deplin, în contextul în care anvergura sa politică ar reclama mult mai mult.

Mihail Neamțu – licențiat în teologie (2000) și în teologie ortodoxă (2005), la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – pariază acum pe Elena Lasconi și se află în fața unei provocări de amploare.

Cum este greu de crezut că dorește să își schimbe numele în Lasconi – acesta fiind numele domeniului pe care l-a cumpărat încă din luna septembrie a anului 2023 -, este de așteptat ca Mihail Neamțu să „mute” corespunzător și să predea acest domeniu Elenei Lasconi, pentru a-i fi de ajutor în cursa pentru Cotroceni.

Mihail Neamțu, în luna noiembrie 2023: „Cea mai performantă persoană din USR e scoasă de pe listele partidului la europarlamentare”

După ce a achiziționat, în luna septembrie a anului 2023, domeniul www.lasconipresedinte.ro, Mihail Neamțu a continuat, pas cu pas, „Operațiunea Lasconi”, iar în data de 5 noiembrie 2023 atrăgea atenția în mediul online că aceasta – „cea mai performantă persoană din USR” – este eliminată de pe listele USR pentru europarlamentare.

Mai mult, Mihail Neamțu cerea PMP să se distanțeze de USR, în acest context, considerând că Elena Lasconi era pedepsită pentru că spusese DA la referendumul pentru familie din anul 2018.

Cea mai performantă persoană din USR e scoasă de pe listele partidului la europarlamentare. Nu spun eu, au spus-o cei din USR în nenumărate ocazii că Elena Lasconi este cel mai bun primar și acesta e motivul pentru care au propulsat-o prima pe listele USR la alegerile europarlamentare din 2024.

Cum spuneam, dacă ești creștin ortodox și susții familia creștină, ești imediat atacat de către milițiile ideologice formate din radicalii Stângii intolerante.

  • Nu mai contează libertatea de exprimare, libertatea de conștiință sau meritul, profesionalismul unei persoane. Acolo ești bun dacă reciți versurile progresismului ideologic.
  • Da, Elena Lasconi a spus că a votat DA la referendumul din 2018, așa cum au votat milioane de români. În plan politic, nu pot decât să cer Partidului Mișcarea Populară o delimitare imediată de USR și ruperea oricăror formule de asociere în privința viitoarelor alegeri.
  • Un partid creștin, așa cum e PMP, format în proporție de peste 90% din membri creștini, nu poate merge într-o alianță de alegeri, cu atât mai mult la alegerile europarlamentare unde se cunosc grupurile politice din UE și unde cele două partide sunt pe poziții total opuse atunci când vine vorba de familie.

E un apel la conducerea actuală a partidului, urmând ca în zilele viitoare să am o discuție cu membri din județe și sigur că totul se va încheia cu câteva decizii clare și în ceea ce mă privește.

PMP poate intra în Parlamentul European pe propriile picioare dacă iese în fața românilor cu un candidat credibil și în așteptările electoratului nostru”, scria Mihail Neamțu pe pagina sa de Facebook.

Mihail Neamțu, 6 noiembrie 2023: „USR e calul troian al marxismului cultural ajuns pe meleaguri dâmbovițene”

O zi mai târziu, Mihail Neamțu lansa un nou atac în mediul online, acuzându-l pe președintele USR de la acea vreme, Cătălin Drulă, că a eliminat-o pe Elena Lasconi de pe liste cu o „viteză inchizitorială”.

„Lupii în haine de oaie (mulți desemnați centriști în gruparea ALDE) s-au simțit chemați să atace-n haită”, a scris Mihail Neamțu pe Facebook, punctând că Elena Lasconi este „discriminată pe motive religioase” și că toți cei care nu o agreează au „convingeri medievale”

Viteza inchizitorială cu care domnul Cătălin Drulă a decis eliminarea doamnei Elena Lasconi din politica națională îmi confirmă bănuiala: USR e calul troian al marxismului cultural ajuns pe meleaguri dâmbovițene. Marșul lung al revoluției continuă prin instituțiile europene, așa cum ne-a cerut-o Antonio Gramsci acum un secol.

Întregul scandal mi-a amintit de precedentul numit Rocco Buttiglione. În 2004, profesorul italian propus drept comisar al Uniunii Europene s-a trezit rostind (într-una din cele șapte limbi pe care le vorbea fluent) cuvântul tabu pentru orice progresist: păcat.

  • Trebuie să ai convingeri medievale ca să mai susții că pot exista relații necuviincioase între adulți. Și atunci, ca și astăzi, lupii în haine de oaie (mulți desemnați centriști în gruparea ALDE) s-au simțit chemați să atace-n haită.
  • Toate vociferările liberalilor au amuțit vocea sfioasă a unui conservator catolic și rafinat. Aceeași stridență s-a făcut văzută, auzită și chiar pipăită prin limbajul periferic (verbal și non-verbal) al ideologilor marxiști din USR.
  • N-a mai contat pentru nimeni competența administrativă a doamnei Lasconi, așa cum nici vocea Laurei Bretan sau inteligența educată a lui Rocco Buttiglione n-au avut nicio relevanță pentru noii inchizitori.
  • Excluderile, astăzi, se fac pe criterii pur ideologice. Așa cum în România anilor 1950 erai întrebat, ca medic, avocat ori scriitor, despre părerile tale privitoare la URSS, testul de moralitate publică al unui politician, artist sau actor se reduce la părerea acestuia despre sexualitate.

Cei care au interesul să-și salveze mandatul la Bruxelles sau orice funcție politică trecătoare la Timișoara, Brașov sau București vor nega faptul că cea mai cunoscută femeie dintre primarii României a fost discriminată pentru convingerile sale religioase.

Cert este un lucru: în numele liberalismului, e limitată libertatea de expresie. În numele progresului, este reintrodusă cenzura. Marxismul cultural: în sfârșit, ai cu cine!”, încheia Mihail Neamțu, în 6 noimbrie 2023.


CITEȘTE ȘI:

Elena LASCONI vrea prezidențiale la TERMEN / „Să nu se mai joace și să se aplece pe tot ce înseamnă inflație și scumpiri”

Elena Lasconi vrea ca PNL să o susțină în cursa pentru alegerile prezidențiale/ Florin Cîțu și Virgil Popescu cer ruperea coaliției

Elena Lasconi a răbufnit după declarațiile făcute de ÎPS Teodosie: „Este o prezență toxică în societate și reprezintă coloana rusă din România”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Se complică ancheta în cazul familiei din Suceava care a murit când se întorcea din...
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
Tragedie în Dolj! Un băiat de doar 11 ani a murit, iar sora și mama...
Cât costă, de fapt, o poșetă de lux care se vinde cu 2.600 de euro
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
Dieta cu 3 mese pe zi a Loredanei Groza. Alimentul POPULAR la care a renunțat...
Rezultate la Evaluarea Naţională 2024. Edu.ro a publicat notele
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
1 din 2 teste antidrog este FALS pozitiv! Peste 10.000 de oameni au semnat o...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Citroen ar putea lansa un SUV coupe accesibil. Cum arată acesta?
Tabloul complet şi programul sferturilor de finală de la UEFA Euro 2024
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
S-a impus prin lege începând cu 1 iulie. Este obligatoriu în România să declari la...
Norii Shelf-Cloud, deasupra României. Când apare acest fenomen meteo rar
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Cine este românul arestat în Grecia pentru incendierea unui teren de vegetație
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
(P) 5 beneficii care te vor convinge să cumperi o lenjerie din bumbac organic
×