Mihnea Blidariu, solistul trupei Luna Amară, îl acuză pe premierul Florin Cîțu că dorește să scoată dosarul ”Roșia Montană” de pe lista UNESCO.
Mai mult, rockerul transmite că premierul Cîțu ar fi de acord cu un ”un proiect minier cu cianuri” în zonă.
”Rock-ul a fost mereu de partea celor slabi, a celor opresați și hăituiți de sistem, oricare ar fi fost el. Rock-ul este vocea celor fara voce, este una din muzicile pe care ne întâlnim cu natura. Rock-ul este protest, libertate, empatie, solidaritate. Florin Cîțu vrea sa scoată dosarul Roșiei Montane de pe lista UNESCO și se declară pentru un proiect minier cu cianuri acolo”, scrie Mihnea Blidariu pe pagina sa de socializare.
Solistul trupei Luna Amară consideră că premierul României doar ”se dă rocker”, însă ar putea primi interdicție ”dacă Led Zeppelin și Foo Fighters ar ști ce vrea să facă „fanul” lor”.
În același timp, Mihnea Blidariu face un apel la toți artiștii pentru transmiterea de mesaje de susținere în dosarul ”Roșia Montană”, etichetându-l pe Florin Cîțu drept ”parvenit deghizat în băiat de gașcă”.
”Florin Cîțu se dă rocker. Dar dacă Led Zeppelin și Foo Fighters ar ști ce vrea să facă „fanul” lor cu Roșia Montană, ar primi interdicție pe viață la concertele lor. Florin Cîțu, un vinil si-un tricou nu te fac rocker, așa cum funcția nu te face om. Jos labele de pe Roșia Montană!
Fac un apel către toți prietenii, artiști sau nu, să se mobilizeze cu mesaje de susținere pentru Roșia Montană și împotriva acestui parvenit deghizat în băiat de gașcă. Apoi, strada e a noastră!”, încheie Mihnea Blidariu.
Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu a declarat că discuțiile referitoare la dosarul ”Roșia Montană” sunt în desfășurare, la nivelul coaliției de guvernare.
Se caută o soluție ”pentru a merge mai departe” – deocamdată nefiind luată nicio decizie la nivel de Guvern în ceea ce privește includerea Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO -, fiind invitați la discuții specialiști pentru a prezenta toate variantele. Premierul Cîțu a mai transmis că varianta ideală ar fi păstrarea site-ului UNESCO, dar și exploatarea.
”Exact astea sunt discuţiile în coaliţie, să vedem care este soluţia pentru a merge mai departe. Să păstrăm şi situl UNESCO şi dacă să putem şi să exploatăm. Căutăm o soluţie. De aceea, am chemat specialiştii. În coaliţie vin oameni care ne spun care sunt variantele. Pe de o parte, avem opinia de la firma de avocatură, pe de altă parte, avem Ministerul Culturii”, a declarat Florin Cîțu.
”Nu am declarat nimic despre acest proiect până acum. Preşedinţii de coaliţie discută. A fost depus dosarul anul trecut, din nou, şi din acel moment nu s-a întâmplat nimic până acum”, mai spus premierul.