Prima pagină » Actualitate » Milionar italian, apostrofat în Saint-Tropez, după ce a lăsat un bacșiș de 500 de EURO. „Nu a fost destul”

Milionar italian, apostrofat în Saint-Tropez, după ce a lăsat un bacșiș de 500 de EURO. „Nu a fost destul”

Milionar italian, apostrofat în Saint-Tropez, după ce a lăsat un bacșiș de 500 de EURO. „Nu a fost destul”

Un milionar italian a fost urmărit de chelnerul căruia i-a oferit un bacșiș de „doar” 500 de euro, în Saint-Tropez. „Nu a fost destul…”

Un italian „foarte bogat” a rămas fără cuvinte după ce a fost urmărit de un ospătar furios, în Saint-Tropez, pe motiv că ar fi lăsat un bacșiș de „doar” 500 de euro, după servirea mesei.

Italianul, care a dorit să rămână anonim, a fost acostat de chelner în parcare, care i-a spus că bacșișul de 500 de euro este „prea mic”.

„20% din nota de plată”

Un angajat i-a zis clientului „foarte bogat” să se întoarcă în restaurantul de pe Riviera Franceză și să achite încă 500 de euro bacșiș, pentru a totaliza 1.000 de euro, scrie Nice Matin.

Un prieten francez al italianului a declarat: „A crezut că a fost generos cu 500 de euro, dar s-a ales cu jigniri.

Chelnerul i-a zis că nu este destul și să mai aducă încă 500 de euro, 20% din nota de plată”.

Italianul s-a simțit umilit în Saint-Tropez și a „jurat” că nu va mai vizita această destinație de vis.

Incidentul ridică semne de întrebare cu privire la locul preferat de milionari. Turiștii se plâng că unele restaurante solicită o consumație de minimum 1.500 de euro de persoană, în timp ce alte restaurante se mulțumesc doar cu… 10.000 de euro!

„În timpul unei vizite recente, acest restaurant ne-a cerut să consumăm de cel puțin 1.500 de euro, fiecare”, a povestit un client, care a declarat că nu va mai vizita Saint-Tropez.

Sume ridicole: 100.000 de euro consumație minimă!

În mod absurd, la un restaurant din Ramateulle, la sud de Saint-Tropez, staff-ul a comunicat unei familii că nota minimă trebuie să fie de „doar” 100.000 de euro.

Mai mult, angajații localului îi aleg doar pe cei mai bogați clienți, iar altora nu le mai oferă loc la masă, scrie Repubblica.

Primarul din Saint-Tropez, Sylvie Siri, i-a chemat la discuții pe patronii de localuri, la finele verii, pentru a lămuri problemele legate de practicile lor și „întâmpinarea clienților într-o manieră mai demnă”.

„Este o practică similară escrocheriei, o formă de furt”, a declarat Siri, potrivit Daily Mail.

Sursa foto: Pexels (caracter ilustrativ)

Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între ... vezi toate articolele

Citește și