Până în momentul de faţă, la nivelul învăţământului preuniversitar, 50,3 % dintre angajaţi au declarat disponibilitatea de vaccinare raportat la totalul de 292.872 de angajaţi în sistemul de învăţământ preuniversitar, anunţă Ministerul Educaţiei.
În sistemul de învăţământ universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare este de cca. 77 % (raportat la totalul de 60.389 angajaţi în sistemul de învăţământ superior, personal titular şi asociat).
Numărul angajaţilor din sistemul de învăţământ care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare (inclusiv cei deja vaccinaţi până la data de 1 februarie 2020) este de 193.573 persoane (147.314 persoane din sistemul de învăţământ preuniversitar şi 46.259 – personal din sistemul de învăţământ universitar).
Numărul angajaţilor din sistemul de educaţie deja vaccinaţi cel puţin cu prima doză este de 27.033, reprezentând 14% din angajaţii cu disponibilitate de vaccinare (17.357 din sistemul de învăţământ preuniversitar şi 9.676 din sistemul de învăţământ universitar, inclusiv cadrele didactice din învăţământul superior medical).
Șefa DSP Dolj a fost infectată cu noul coronavirus deși s-a vaccinat împotriva Covid-19! De fapt, Valeria Andreescu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, a fost confirmată cu noul coronavirus la numai trei zile după ce a i-a fost administrat rapelul!
Și soțul ei, angajat tot la DSP Dolj, este în aceeași situației, la fel ca soacra directoarei.
Valeria Andreescu lucrează la DSP Dolj împreună cu soțul ei. Cei doi și-au făcut rapelul pe data 26 ianuarie 2021. Barbatul a fost primul care a început să se simtă rău, acuzând stare febrilă și alte simptome specifice infectării cu Covid-19. La testarea RT-PCR, a reieștii că ambii sunt infectați cu noul coronavirus! În acest moment, familia șefei DSP Dolj este plasată în izolare.
Specialiştii din Ministerul Sănătăţii vin cu explicații privind posibilitatea ca o persoană să se infecteze cu noul coronavirus chiar și după vaccinare.
„Este posibil ca astfel de cazuri să mai apară în perioada următoare, ceea ce nu poate fi interpretat ca un eşec al vaccinării și în particular al vaccinării cu produsul dezvoltat de BioNTech/ Pfizer”, se arată pe site-ul Guvernului României. „În primul rând, după cum o arată dovezile din studiile clinice, răspunsul imun ca urmare a vaccinării apare la circa 10-14 zile după prima administrare, iar efectul maxim (răspunsul protector maxim) apare la 7 zile după a doua administrare/ după rapel. Ceea ce înseamnă că se poate produce o infectare cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea primei doze întrucât acea perioadă este considerată perioadă de «fereastră imunologică»”, mai susțin specialiștii din MS.