Ministerul Educației a publicat LISTA completă/Peste 200 de unități de ÎNVĂȚĂMÂNT înscrise în proiectul-pilot pentru școli VERZI

Publicat: 21 05. 2024, 16:55
Actualizat: 21 05. 2024, 17:07

România participă cu 227 de școli la proiectul-pilot „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”. Ministerul Educației a publicat lista completă cu unitățile de învățământ admise să beneficieze de această finanțare prin PNRR. Din Ghidul solicitantului, am aflat că nicio școală nu poate obține mai mult de 300 000 euro per proiect, indiferent de numărul de elevi. Suma totală alocată programului depășește 220 milioane euro(fără TVA), anunță Ministerul Educației.

Ministerul Educației a publicat lista completă a scolilor  din România admise să participe la proiectul-pilot de școli verzi. Printre criteriile de eligibilitate, s-a luat în calcul numărul elevilor de gimnaziu înscriși în anul școlar 2022-2023 și gradul de marginalizare a zonei în care este situată unitatea de învățământ

Alocarea financiară destinată acestui apel este de 225.000.960 de euro, fără TVA, obiectivul investiției fiind acela de a asigura sustenabilitatea unităților de învățământ preuniversitar prin tranziția la școli verzi. Prin subcomponenta de reabilitare energetică se urmărește reabilitarea unor unități de învățământ care să intre în rețeaua școlilor verzi, iar prin componenta de construcții noi se urmărește construcția de unități de învățământ care să dobândească statutul de școală verde. Având în vedere importanța sectorială a acestei investiții, atât prin construcția de unități de învățământ în zonele cu creștere demografică, dar și prin renovarea și modernizarea celor existente, Ministerul Educației va folosi mecanismul supracontractării pentru a finanța cât mai multe proiecte eligibile, anunță Ministerul Educației.

Banii vor fi alocați pentru achiziționarea mai multor obiecte și servicii care pot fi regăsite în Ghidul Solicitantului. printre acestea se află și cumpărarea de:

Mobilier neconvențional (altul decât bănci, catedre, scaune, mese) pentru spațiile destinate activităților proiectului (ex.: clasele inteligente sau alte săli de clasă, laboratoare, cabinete, centre de consiliere, bibliotecă/Centre de Documentare și Informare); · Mici lucrări de amenajare: reconfigurare spațiu interior, diverse alte lucrări minore de amenajare spații de învățare și spații de lectură, curtea școlii, săli de sport, spații comune, alte mici lucrări pentru activități educaționale etc, mai  aflăm din Ghid.

Citește și:

Ministrul Educației: ”Facem încă un pas spre constituirea unei rețele de «ȘCOLI VERZI» în România”

Școlile din Argeș vor fi DIGITALIZATE. Vor fi construite 29 de campusuri