Ministrul Apărării despre MISIUNILE „cu grad deosebit de risc” ale Forţelor Navale române: „Au fost distruse 70 de mine marine în Marea Neagră”

Ministrul Apărării despre MISIUNILE „cu grad deosebit de risc” ale Forţelor Navale române: „Au fost distruse 70 de mine marine în Marea Neagră”
Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 11/05/2023, 21:57

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a afirmat, joi, în cadrul unei vizite la Constanţa, că Fregata „Regele Ferdinand” a participat, de la începutul războiului din Ucraina, la cinci misiuni pentru neutralizarea unor mine marine în Marea Neagră. Tîlvăr a subliniat importanța participării României la operaţiunea EUNAVFOR MED „IRINI” din Marea Mediterană.

Ministrul Apărării a ajuns, joi, în Portul Militar Constanţa, unde s-a întâlnit cu echipa de conducere a Comandamentului Flotei ”Viceamiral Vasile Urseanu” şi a vizitat o serie de nave militare – fregata „Regina Maria”, puitorul de mine şi plase „Viceamiral Constantin Bălescu” (274) şi Nava Şcoală „Mircea”. Angel Tîlvăr a evidenţiat misiunile îndeplinite de marinarii militari în ţară şi peste hotare, într-o perioadă foarte complicată şi solicitantă, atât pentru Forţele Navale, cât şi pentru întreaga armată, având în vedere situaţia geopolitică de la graniţele României şi din Marea Neagră.

Angel Tîlvăr a subliniat importanţa participării Fregatei „Regele Ferdinand” la operaţia EUNAVFOR MED „IRINI” din Marea Mediterană şi la multiplele misiuni de neutralizare a minelor marine care sunt identificate în Marea Neagră, în apele din jurisdicţia României.

”Ştiu că, de la începerea războiului din Ucraina, aţi executat cinci intervenţii, cu un grad deosebit de risc, pentru neutralizarea minelor marine din zona noastră de responsabilitate, iar în total au fost confirmate şi distruse 70 de mine marine în Marea Neagră, una de Georgia, 4 de Bulgaria, 5 de România, 7 de Turcia şi 53 de Ucraina”, a spus ministrul Apărării, potrivit unui comunicat publicat pe pagina web a ministerului.

Ministrul Tîlvăr a urat, de asemenea, mult succes cadeţilor aflaţi la pregătire la bordul Navei Şcoală „Mircea”, cu care s-a întâlnit în cadrul vizitei din portul militar.

Tîlvăr a subliniat importanța asigurării „condițiile decente de muncă și viață” pentru militarii români

În contextul în care Ministerul Apărării Naționale alocă importante resurse modernizării și dotării cu tehnică de ultimă generație, Angel Tîlvăr a subliniat importanța asigurării unor condiții de viață și de pregătire la standarde cât mai înalte personalului armatei.

„Alocarea unui buget de 2% din PIB în ultimii șase ani, ridicat la 2,5% din acest an, a permis derularea unor programe de înzestrare care asigură capabilități solide de apărare pentru România. Dar, indiferent cât de performante ar fi avioanele de luptă, mașinile blindate, rachetele, corvetele sau fregatele noastre, ele au nevoie de oameni pregătiți și motivați în contextul creșterii nivelului de expertiză cerut în prezent de domeniul apărării. Și vă asigur că avem permanent în vedere găsirea celor mai bune soluții pentru a vă asigura dumneavoastră, celor care serviți țara în cadrul Armatei României, condițiile decente de muncă și viață pe care le meritați”, a declarat ministrul Tîlvăr.

Ministrul Apărării: Pensiile militare nu sunt și nu pot fi considerate pensii speciale.

„În ceea ce privește pensiile militare, repet și cu această ocazie, acestea nu sunt și nu pot fi considerate pensii speciale. Îi rog pe cei care fac presiuni pentru tăierea drepturilor pensionarilor militari să se gândească la ce efecte ar putea avea asemenea decizii asupra retenției personalului militar aflat spre finalul carierei, oameni foarte bine pregătiți și aflați în funcții la vârful ierarhiei, precum și asupra proiectelor de viitor ale tinerilor care și-ar dori o carieră militară”, a declarat ministrul Angel Tîlvăr.

În cursul zilei, ministrul apărării s-a întâlnit cu studenții și profesorii Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și a vizitat infrastructura de învățământ – laboratoarele și simulatoarele folosite pentru pregătirea studenților.

Ministrul apărării naționale a avut o întrevedere, la sediul Brigăzii Radio Electronică și Observare, cu echipa de conducere a unității, în cadrul căreia i-au fost prezentate misiunile şi obiectivele militarilor din subordine, precum și a celor din cadrul Centrului de Operații SCOMAR.

De asemenea, programul vizitei a inclus și Centrul de Scafandri, unde s-a întâlnit cu militarii și i-a fost prezentat laboratorul hiperbar, una dintre cele mai moderne instalații de acest tip pe plan mondial.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fată din București și-a dat părinții în judecată pentru bani. Vrea să fie întreținută...
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
Un bărbat care își căuta soția dispărută de-acasă a descoperit că aceasta fusese înghițită cu...
BAC 2024 | Subiecte dificile la fizică, informatică, chimie și biologie
Secretul longevității celui mai VÂRSTNIC fotbalist din lume. Ce mănâncă Kazuyoshi Miura și ce stil...
Subiecte Bac 2024 - Geografie. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a 12-a...
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a...
Incendii de proporții pe insula Thassos, destinația preferată a românilor. Ce trebuie să faceți dacă...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Compania care a creat bateria cu autonomie de UN MILION de kilometri!!!
Tabloul complet şi programul sferturilor de finală de la UEFA Euro 2024
FRUMUSEȚEA nu aduce FERICIRE. Ce se întâmplă cu oamenii care ARATĂ prea BINE?
România, cea mai nouă forță a Europei. Alianța care ne pune pe harta lumii. S-a...
Cultura care îi umple de bani pe români. Se poate face o avere frumoasă
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat!...
Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, de ce ai copiat la tema asta?
Femeile expuse la substanțe chimice ar putea alăpta mai puțin
×