Prima pagină » Actualitate » UPDATE | Ministrul Educației, despre renunțarea obligativității purtării măştii de protecţie în curtea şcolilor: Rămâne la latitudinea fiecărei școli

UPDATE | Ministrul Educației, despre renunțarea obligativității purtării măştii de protecţie în curtea şcolilor: Rămâne la latitudinea fiecărei școli

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut precizări despre revenirea în bănci a elevilor din București. Ministrul a declarat că toți copiii din București ar putea să meargă la școală fizic, începând de miercuri. Incidenţa COVID-19 în Bucureşti a scăzut sub 1 la mie la trei zile de la marea realaxare a măsurilor anti-COVID în România. Decizia privind renunţarea la purtarea măştii de protecţie sanitară în curtea şcolilor rămâne la latitudinea fiecărei unităţi de învăţământ, a anunţat ministrul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susține că decizia privind renunţarea la purtarea măştii de protecţie în curtea şcolilor rămâne la latitudinea fiecărei unităţi de învăţământ în parte

„Se poate renunţa, conform HG, la obligativitatea purtării măştii de protecţie în curtea şcolilor cu condiţia evitării aglomerărilor. Aglomerările pot fi evitate prin solicitarea pe care Ministerul Educaţiei a făcut-o către toate şcolile de a păstra programul decalat, deci inclusiv decalarea pauzelor. La nivelul Municipiului Bucureşti s-a luat acea decizie de purtare a măştii într-un perimetru de 50 de metri faţă de şcoală, dar nu în curtea şcolii. Este vorba de evitarea unor aglomerări create de părinţi atunci când îşi aduc sau când îşi iau copii de la şcoală. În curtea şcolii, lucrurile rămân la latitudinea conducerii fiecărei şcoli, care poate decide programul decalat, deci evitarea aglomerărilor, sau nu”, a afirmat, astăzi, Cîmpeanu, într-o declarație de presă

-știre inițială-

Ordinul comun de modificare se poate publica cel mai devreme luni seară în Monitorul Oficial. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vrea să modifice ordinul comun de ministru Educație-Sănătate în sensul în care referința pentru revenirea fizic în bănci a tuturor elevilor să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie.

 „Ordinul comun de modificare se poate publică cel mai devreme în această seară în Monitorul Oficial. Nu ar fi rațional să se organizeze o ședință CMBSU luni noaptea pentru a anunța schimbări de marți dimineață. Se va face, probabil, ședință la nivelul Municipiului București în cursul zilei de mâine, după ce vom avea și rată de infectare de mâine și vom avea o confirmare a trendului descendent.

Practic, în acest context, văd posibil că de miercuri să se meargă la școală în București, fără diferențiere în funcție de clasa, dacă această va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Modificarea Ordinului comun de ministru Educație-Sănătate crează cadrul pt că CJSU/CMBSU să poată decide în acord cu ISJ/ISMB și DSP.

Cazurile de elevi care prezintă orice simptome specifice, vulnerabilități medicale sau alte motive întemeiate, trebuie să aibă asigurat accesul online la procesul de învățământ”, spune ministrul Educației.

Ordinul miniștrilor Educației și Sănătății prevede că toţi elevii se pot întoarce fizic la cursuri când rata de infectare scade sub 1 la mia de locuitori.

Rata de incidenţă COVID-19 în Bucureşti a scăzut sub 1

Rata de infectare la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, în Bucureşti, a scăzut la 0,94, faţă de 1,05, cât a fost ieri, potrivit DSP. Capitala va intra în scenariul verde, ceea ce înseamnă că o parte dintre măsurile restrictive vor fi relaxate.

Incidenţa a scăzut sub pragul de 1,5 pentru prima dată de când indicatorul a fost măsurat pe data de 11 mai 2021. Cea mai mare rată de infectare în Capitală a fost de 7,08, pe 31 martie 2021.

Citește și