Ministrul MUNCII, despre condițiile grele de muncă: Este important ca angajatorii să normalizeze condițiile de muncă

Publicat: 14 08. 2024, 17:21

This browser does not support the video element.

În următorii ani, vor dispărea condițiile grele de muncă, iar angajatorii trebuie să ia măsuri ca să le acorde angajaților aceste condiții, spun directivele Uniunii Europene în ceea ce privește reforma muncii, în România. Ce măsuri trebuie luate și când, a răspuns ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, în cadrul briefingului de presă de miercuri, de la Guvern. 

„Angajatorii trebuie să normalizeze condițiile de muncă astfel încât să nu pună în pericol sănătatea și securitatea în muncă” spune ministrul Simona Bucura Oprescu despre măsurile care trebuie luate în privința celor care prestează o activitate în condiții deosebite. Comisia Europeană a solicitat analiza menținerii condițiilor speciale de muncă.

Angajatorii trebuie să normalizeze condițiile de muncă astfel încât să nu pună în pericol sănătatea și securitatea în muncă a angajaților prin investiții în tehnologie. Condițiile de muncă, este important, să fie normalizată. Dar, deși solicitarea Comisiei Europene a fost aceea de a analiza cu atenție dacă se justifică menținerea condițiilor speciale și deosebite de muncă. Bătălia pe care am dus-o și pe care am câștigat-o este aceea de a continua să menținem aceste condiții speciale și deosebite de muncă până în anul 2.035 ani, până la care no angajatorii este important să normalizeze condițiile de muncă.

 

CITEȘTE ȘI:

Cum sunt protejați pensionarii de tarifele ABUZIVE ale arhivarilor/ Ministrul MUNCII: Prestatorii privați sunt autorizați și controlați de…

Șeful Casei Naționale de Pensii explică ce se întâmplă cu pensiile identificate că sunt mai mari decât nivelul de cotizare