Ministrul Sănătății spune ce se va întâmpla cu medicul care a sesizat OMORURILE de la Sf. Pantelimon/”Adică, nu mă plasați în afara cadrului legal!”

Publicat: 08/08/2024, 13:51

Dezvăluirile medicului Antoaneta Elena Voicu, cea care a vorbit prima dată despre posibilele omoruri a 17 pacienți de la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală, a fost dată afară din unitate, la scurt timp. Ancheta oamenilor legii a demonstrat că spusele acesteia au fost adevărate. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că Elena Voicu s-ar putea reîntoarce în unitate, dar numai dacă va urma căile legale. În ceea ce privește statutul de avertizor de integritate al acesteia, ministrul nu poate spune prea multe despre subiect. 

Medicul Antoaneta Elena Voicu, în calitate de avertizor de integritate, a fost dată afară din Spitalul Sf. Pantelimon. „Abuzurile managerului Spitalului de Urgență Sfântul Pantelimon, continuă! Se pare că nimeni nu îl opreşte pe acest manager! Astăzi mi-a fost desfăcut contractul de muncă din motive disciplinare, pentru nişte aşa- zise fapte petrecute în urmă cu câțiva ani!” scria medicul pe pagina sa de Facebook, imediat după destituire. Ministrul Alexandru Rafila a fost întrebat de ziariști ce se va întâmpla în acest caz, având în vedere că sesizările medicului Voicu au fost reale.

Încetarea unui contract de muncă, sau angajarea, sau reangajarea se face conform unor proceduri legale. Dacă procedura prin care ea a fost instituită nu este legală și acest lucru trebuie să facă doamna în cauză care este, că să sesizeze acest lucru, să cheme spitalul în judecată, cu siguranță, în urma deciziei instanței vom face acest lucru. Exact ăsta este și ăsta e circuitul legal. Eu nu pot să încalc legea nici într-un mod, să destitui pe cineva, nici în alt mod, să angajez pe cineva sau să reangajez pe cineva decât în condițiile legii. Eu nu pot să dau dispoziții de angajare sau de desfacere a unui contract de muncă. N-am făcut-o niciodată, decât dacă există o bază legală pentru acesta. Adică, nu mă plasați, vă rog frumos, în afara cadrului legal!

Ministrul Sănătății spune că fiecare spital are o structură destinată avertizorilor de integritate, însă nu știe dacă și medicul Voicu făcea parte dintre aceștia.

Există în fiecare spital există avertizori de integritate, pentru că discutăm până la urmă de integritate, inclusiv de integritatea pacienților. Noi avem aici o structură care se ocupă și este în legătură permanentă și poate fi accesată oricând de oricine dintr-un spital care are probleme legate de acest lucru. Nu am alt mecanism decât cel legal existent în momentul de față în România(…) Nu știu dacă erau avertizori de integritate sau nu, că nu poți să verifici că există. Există un anumit element de confidențialitate. În ceea ce privește cei care sunt avertizori de integritate, orice om este, în mod abuziv, concediat sau i se desface contractul de muncă are calea legală să acceseze în instanță, așa cum v-am spus că am făcut și eu în urmă cu 19 ani. Știu, e o situație neplăcută, e o situație dureroasă, dar care trebuie rezolvată în cadrul egal, nu în afara lui.

Potrivit definiției din Legea Avertizorului de Integritate, acesta ar fi „o persoană care efectuează raportări privind încălcări ale legii / un avertizor în interes public poate efectua raportarea nominal sau anonim”.

CITEȘTE ȘI:

Doi medici acuzați de OMOR calificat la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală/Ministrul Sănătății: Nu trebuie

Reacția lui Marcel Ciolacu în scandalul de la Spitalul Sf. Pantelimon: Vorbim de OMOR premeditat. Colegiul Medicilor a spus că nu se întâmplă nimic

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Amenințările apocaliptice ale lui Putin dacă Trump ajunge din nou la Casa Albă. Ce poate...
Noua iubită a lui Michele Morrone e româncă şi a lucrat pentru frații Tate! Cum...
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere...
Imagini dureroase cu Nicu Covaci în sicriu. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la...
Care este obiectivul ofensivei fulgerătoare a Ucrainei în Rusia. Armata Kievului a avansat cel puțin...
Alex Bodi a intrat peste Ema Uta la hotel, în Mykonos: 'Se mai sperie, pentru...
Trucul simplu și ieftin cu care poți desfunda chiuveta. Se prepară acasă și nu este...
Ce a scris Daniel, polițistul găsit mort într-o secție de poliție din Vâlcea, în biletul...
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care...
Mai mulți medici si-au dat demisia din gărzi la Spitalul Sf. Pantelimon, după ce două...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
ARO 246 în stare perfectă, de vânzare în România. Cât costă SUV-ul românesc, într-o culoare...
Veşti bune pentru salariaţi: angajaţii care vor avea parte de o nouă minivacanţă / Câte...
Anihilare TOTALĂ! Ce semnal au detectat astronomii în spațiul cosmic?
RAR dă interzis pentru toți șoferii. Duce la pierderea garanției. Consecințele pot fi catastrofale
Recentele restricții pe Valea Oltului, doar începutul. Șoferii vor de îndurat în continuare
Mesajul emoționant pe care Vlad Gherman i l-a transmis soției sale, Oana, de ziua ei...
''Stătea pe scaun și deodată...' - Mihai a făcut infarct în avion și a murit:...
Mihaela Rădulescu nu suportă să vadă bărbați în șlapi! „Nu reușesc să mă obișnuiesc cu...
Manevră scandaloasă în Thassos. Cum a fost înjosit un român pentru un turist american: "Suntem...
BANCUL ZILEI. Un pacient se trezește după operație cu dureri puternice în zona renală: Ți-am...
Luminile stradale modifică frunzele copacilor iar insectele nu le mai pot mânca