Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat vineri seară, la Digi 24, că nu este mulţumit de Direcţiile de Sănătate Publică şi, în plus, consideră că la Ministerul Sănătăţii trebuie construită o echipă „puternică”.
Nu sunt mulţumit nici de DSP-uri, nici de felul în care arată Ministerul Sănătăţi în momentul acesta. Sunt foarte multe de făcut. Înainte să îmi dau cu părerea despre ce se întâmplă la Giurgiu sau la Bihor sau în altă parte, şi am numit absolut aleatoriu aceste două judeţe… (…) La Bihor ştiu că lucrurile se întâmplă mai degrabă bine. La Giurgiu avem câteva lucruri de recuperat. Dar dincolo de aceste două exemple, cred că mai întâi trebuie construită o echipă puternică la Ministerul Sănătăţii, care să dea exemplu în materie de transparenţă, să dea exemplu în materie de automatizare, de transparentizare, de digitalizare şi cred că lucrurile trebuie arătate prin fapte”, a spus Vlad Voiculescu, la Digi 24.
Întrebat dacă este mulţumit de felul în care sunt numiţi managerii de spitale, ministrul a răspuns: „Nu este în regulă, dacă mă întrebaţi. Am cerut o situaţie”.
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a explicat vineri, în cadrul unei eveniment organizat online de Colegiul Medicilor România, că vaccinarea împotriva COVID-19 este sigură, eficientă şi singura şansă pentru a reveni la normalitate.
Totodată, el a a adăugat că, în conformitate cu estimările, la începutul lunii aprilie vor fi vaccinaţi undeva la 1,3 milioane de români.
Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat vineri, la GÂNDUL LIVE, că România se confruntă, ca de altfel toată planeta, cu un fenomen de fake news, de aceea, cetățenii trebuie să se informeze doar din surse oficiale în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID-19.
Datoria noastră este să oferim informații și să facem tot ce putem. Trebuie să ne adaptăm și mesajul (…) Aceste vaccinuri sunt singura soluție pentru a termina această pandemie, nu avem altă soluție. Au parcurs toate etapele studiilor clinice și au primit autorizații de la cele mai mari instituții. Vaccinurile îndeplinesc toate criteriile de securitate și de eficacitate. Vaccinarea în România este voluntară și gratuită, și pentru că există doze limitate, experții au gândit vaccinarea în trei etape. Prima categorie a fost cea a personalului medical, din motive pe care le știm cu toții”, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la GÂNDUL LIVE.