Prima pagină » Actualitate » „Minune” în Ploiești! Ce i-a răspuns un cerșetor „mut” unei femei, după ce a refuzat să îi dea bani în parcarea unui supermarket

„Minune” în Ploiești! Ce i-a răspuns un cerșetor „mut” unei femei, după ce a refuzat să îi dea bani în parcarea unui supermarket

Sursa foto: Observatorul Prahovean

Sărbătorile de iarnă aduc cu ele nu doar atmosfera magică din Târgurile de Crăciun, ci și pericolele donațiilor către cauze umanitare îndoielnice, mai ales în locuri aglomerate precum parcările supermarketurilor. În prag de sărbători, își fac apariția tot mai mult și cerșetorii care apelează la fel și fel de tertipuri prin care încearcă să profite de bunătatea și naivitatea celor dornici să ajute. Cei care refuză devin rapid victimele „cerșetorilor muți” care pornesc o „ploaie de înjurături” la adresa lor.

Cerșetoria „s-a rafinat” tot mai mult în ultimii ani și a devenit acum o combinație „perfectă” de escrocherie prin care așa-zisele persoane cu deficiențe de vorbire sau locomotorii apelează la mila oamenilor pentru câștiguri rapide.

Aceștia au adesea un dosar întreg de „documente”, acte medicale și fotografii ale unui copil sau persoane du dizabilități aflate în nevoie prin care caută să stârnească emoție și să colecteze mai ușor bani.

S-a întâmplat din nou odată cu apariția unui cerșetor „mut” din Ploiești căruia miraculos i-a revenit glasul când o doamnă l-a refuzat. Escrocul nervos a să înjure cum i-a venit la gură și mai mult, a făcut-o într-un mod foarte zgomotos.

„Probabil că veți avea prilejul să întâlniți astfel de cazuri. Urmăriți-i cu atenție și veți vedea că unii, deși țin aparent privirea în pământ, un amestec de umilință cu rușine și urme de smerenie, sunt totuși permanent atenți să nu apară cineva în uniformă, să nu cumva să le strice o frumusețe și productivă ”acțiune caritabilă”. Și unde mai pui că mai toți dau și un număr de cont, știind că nimeni nu-l notează și că cei care donează prin parcări preferă să dea cash”, potrivit observatorulph.ro.

De asemenea, o atenție deosebită trebuie acordată și și escrocilor din mediul online care crează povești inventate despre persoane aflate în nevoie. Și în acest caz este necesar să verificați bine înainte de a trimite banii spre o cauză umanitară.

Totodată, cei care doresc să ajute un nevoiaș trebuie să știe că există și cazuri reale de oameni aflați în dificultate, însă acestea se desfășoară adesea prin fundații recunoscute sau asociații sau emisiuni TV și radio care pot fi verificate. În toate cazurile este necesar să verificăm atent înainte documentele și cazul celui pe care vrem să-l ajutăm pentru a nu cădea în capcana escrocilor.

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa ... vezi toate articolele

Citește și