Poliția americană a descoperit identitatea unui băiețel, găsit mort într-o cutie de carton „JC Penney”, la marginea Philadelphiei, acum mai bine de 60 de ani.
Copilul, supranumit zeci de ani „băiatul din cutie”, a fost identifcat drept Joseph Augustus Zarelli.
Poliția anunță că tehnologia ADN și munca detectivilor au contribuit la identificarea băiețelului, în unul din cele mai vechi cazuri de omucidere, care a rămas nerezolvat timp de șase decenii.
Misterul a „bântuit comunitatea”, a declarat Danielle Outlaw, comisar de poliție în Philadelphia.
Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, poliția a anunțat că nu va face publice numele părinților acestui copil și a refuzat să spună cine a fost responsabil pentru uciderea brutală a lui Joseph.
Cazul rămâne deschis, au anunțat polițiștii, care apelează la opinia publică pentru a completa detaliile din scurta viață a băiețelului.
Detectivii au încercat să folosească ADN-ul din rămășițele copilului, pentru a stabili identitatea sa, dar mostrele au fost insuficiente.
Un specialist criminalist a folosit cu succes proba ADN pentru a identificat rudele băiatului.
Autoritățile au căutat înregistrările de nașteri și adopții pentru a face legătura între băiat și rudele sale. Acesta s-a născut în 13 ianuarie 1953, potrivit oficialilor.
În februarie 1957, rămășițele băiatului, cu vârsta între 4-6 ani, au fost găsite într-o pătură, în interiorul unei cutii de carton cu sigla magazinului „JC Penney”, aruncate în pădurea din apropierea Fox Chase, Philadelphia.
Băiatul, care nu avea haine și prezenta numeroase răni, cântărea doar 13 kilograme, potrivit Centrului Național pentru Identificarea Copiilor Dispăruți și Exploatați.
Imagini cu copilul au fost distribuite în toate orașele. Poliția locală, detectivii și specialiștii ADN au încercat, timp de zeci de ani, să stabilească identitatea „băiatului din cutie”.
Cazul a devenit fascinant pentru detectivii voluntari, dar și profesioniști, inclusiv pentru grupul Vidocq Society, care a primit mulțumiri din partea poliției, în cadrul conferinței de miercuri.
Polițiștii au urmărit mii de piste, fără succes, inclusiv scenariul în care băiatul ar fi fost răpit dintr-un supermarket din Long Island, New York și că ar fi fost un refugiat de origine maghiară.
Rămășițele copilului au fost îngropate într-un cimitir comunal, cu o piatră funerară purtând inscripția „Copilul Necunoscut al Americii”.
Nimeni nu ar trebui să aștepte „atât de mult” pentru ca numele și povestea lor să fie spuse, a mai spus, miercuri, comisarul Outlaw, potrivit bbc.com.