Prima pagină » Actualitate » Modificarea din Codul Rutier pe care puțini o știu. Care șoferi nu mai au voie să conducă în România

Modificarea din Codul Rutier pe care puțini o știu. Care șoferi nu mai au voie să conducă în România

Modificarea din Codul Rutier pe care puțini o știu. Care șoferi nu mai au voie să conducă în România

Modificări importante aduse în Codul Rutier, de care puțini șoferi știu. Unii nu vor mai avea voie să conducă pe drumurile publice din România, arată noile prevederi.

Potrivit acestora, sunt vizați doar anumiți șoferi.

Cine nu mai poate conduce în România

Este vorba despre persoanele care dețin un permis de conducere eliberat în afara țării. Acești șoferi nu vor mai avea voie să conducă pe teritoriul României, după cum arată Codul Rutier.

Legea se aplică exclusiv șoferilor care dețin permis de conducere străin, care au fost condamnați penal pentru abateri grave în ceea ce privește prevederile Codului Rutier din România.

Astfel, cei care nu au respectat legea, încălcând aceste prevederi, vor avea interdicție de a conduce pe o perioadă de un an.

Permisul de conducere reținut, însoțit de dispoziția privind interdicția de a conduce autovehicule pe teritoriul României, se transmite de către serviciul Poliției Rutiere care a dispus interdicția la autoritatea străină care l-a eliberat, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la emiterea dispoziției.

Șoferii vor fi anunțați în legătură cu interdicția de a conduce autovehicule pe teritoriul României, prin expedierea dispoziției la adresa de domiciliu, reședință sau rezidență din România”, se arată în regulament, potrivit avocatnet.ro.

Care sunt modificările aduse în Codul Rutier

Iată care sunt abaterile ce pot duce la interdicția de a mai circula pe șosele din România pentru șoferii posesori ai unui permis de conducere străin:

  • uciderea sau vătămarea unei persoane în urma nerespectării regulilor de circulație.
  • conducerea sub influența alcoolului (de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge) sau a altor substanțe.
  • refuzul sau sustragerea de la prelevarea probelor biologice.
  • părăsirea locului accidentului, fără încuviințarea poliției.
  • conducerea pe drumurile publice a unui vehicul ale cărei plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase.
  • conducerea unui vehicul de către un șofer al cărui permis nu este corespunzător categoriei vehiculului pe care îl conduce.
  • punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat.
Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele