Monica Tatoiu, revoltată după ce a primit factura la gaze. Suma pe care vedeta trebuie să o plătească pe luna decembrie
Monica Tatoiu a rămas uimită când a primit factura la gaze și a văzut cât trebuie să plătească, doar pe luna decembrie. Femeia de afaceri și-a exprimat nemulțumirea într-o emisiune de televiziune.
Potrivit declarațiilor făcute de vedeta TV, cele două facturi au ajuns la suma de 14.000 de lei, adică aproape 3.000 de euro, o sumă pe care aceasta o consideră exagerată.
„Mi-a venit factura la gaze și la energie pe luna decembrie și jumătate din ianuarie 14.000 de lei. Am pisici și n-am piscină. Ăștia care ne-am făcut case, să ne trăiască. Amândouă facturile sunt furăciuni” a spus Monica Tatoiu la emisiunea Showblitz de la Antena 3.
Probleme cu facturile și pentru Lucian Bode
Și ministrul Lucian Bode a întâmpina și el probleme cu facturile. Acesta s-a declarat nemulțumit de costul facturii la gaze și energie pe ultima lună din 2021. Conform oficialului, factura a venit cu suma de 1.700 de lei. Cel din urmă susține că suma nu va putea fi compensată pentru că locuiește cu chirie la un proprietar persoană juridică.
„Da, mi-a venit factura la energie. Eu stau în chirie aici. M-am uitat şi eu: pe luna septembrie aveam undeva energie electrică şi gaze naturale 300 şi ceva de lei şi cu îngrijorare m-am uitat la factura pe luna decembrie, undeva la 1.700 de lei”, a spus Lucian Bode.
Cum explică unul dintre marii furnizori de energie criza facturilor
Scumpirea gazelor, creșterea prețurilor certificatelor de carbon și lipsa investițiilor în producerea de energie electrică sunt motivele pentru care românii plătesc astăzi tarife mari la curent.
„Aceste creșteri de prețuri s-au întâmplat în toată Europa. Avem 3-4 mari cauze. Avem odată o creștere a prețului la gaze naturale. Prețurile la gaze naturale au crescut de la aproximativ 60-70 lei/MWh anul trecut, la 500-600 lei/MWh în ultimele luni. Gazele au un impact major în costul de producție al centralelor pe gaze naturale. Avem creșterea certificatelor de emisii de carbon, ele au crescut de la 20-30 euro pe tonă, până la 80-90 de euro pe tonă astăzi. Avem două cauze specifice României, o lipsă cronică a investițiilor”, a declarat Marius Chiriac – directorul general al Enel Energie și Enel Energie Muntenia, într-un interviu la Digi 24.
Comunitatea Declic a organizat, joi, un protest în faţa Ministerului Energiei prin care a cerut guvernanţilor reducerea facturilor pentru cetăţeni, prin investiţii verzi.
”În semn de protest faţă de facturile uriaşe primite la gaz şi curent, cetăţenii prezenţi la acţiune vor tăia zeci de facturi în bucăţele mici, pe care le vor preda într-un sac unui oficial din Ministerul Energiei”, au transmis organizatorii.