Actorul britanic Sherlock Martin Freeman, în vârstă de 52 de ani, a devenit vegetarian în 1986, pentru că „nu s-a simțit niciodată confortabil cu ideea de a mânca animale”, potrivit Sky News. Recent, însă, a dezvăluit că a renunțat la acest stil de viață și a revenit la mâncarea pe bază de carne, deoarce înlocuitorii pot fi „foarte, foarte procesați”.
Actorul Martin Freeman este cunoscut în special pentru rolurile Tim Canterbury din serialul britanic The Office, Dr. Watson în Sherlock și Bilbo Baggins din Hobbitul.
Anunţul său vine pe fondul unui val extins de revenire la dieta omnivoră. Mollie Engelhart, chef la un restaurant vegan faimos din Los Angeles, a anunţat că localul va trece printr-un proces de rebranding şi va urma să servească preparate din carne, cu lactate şi ouă, potrivit Business Insider.
Restaurantul, s-a deschis în anul 2011, în Echo Park, apoi a lansat filiale în Culver City și Pasadena, adunând mulți clienți care preferă mâncarea vegană.
Los Angeles Times scrie că meniul reconfigurat va include ingrediente precum carne de vită, bizon, ouă prăjite și alte produse non-vegane, începând din luna viitoare.
„Pentru unii, asta poate părea șocant sau deranjant, dar dacă te uiți la ultimii șapte ani ai vieții mele și cum am trecut la agricultura regenerativă pentru a oferi cea mai înaltă calitate a hranei clienților mei, am început să învăț atât de multe despre sol și natură”, a spus Engelhart, într-o postare pe Instagram.
„Cred că următorul pas înainte este agricultura regenerativă și pentru ca asta să avanseze trebuie să fie în zeitgeist, trebuie să fie în conversațiile noastre de zi cu zi. Este modul meu de a contribui, de a le oferi oamenilor opțiuni”, a mai precizat ea, într-un interviu pentru LA Times.
Mollie Engelhart a precizat că afacerea sa nu mai era profitabilă încă din anul 2020.
FOTO – Profimedia