MOTIVUL pentru care doi bucătari puneau medicamente antidiareice în mâncare. Amândoi au fost condamnați la închisoare
Doi bucătari chinezi au fost condamnați la închisoare, fiind acuzați că au pus în mâncare medicamente antidiareice pentru a se asigura că ingredientele vechi sau expirate pe care le foloseau nu-i afectau pe clienți. Aceștia lucrau la un restaurantul unui hotel din provincia Jiangsu.
În plus, cei doi bucătari au fost obligați să plătească o amendă de aproximativ 22.000 de dolari, după ce au pus în mâncare gentamicină, un antibiotic folosit pentru tratarea diareei, se arată într-un comunicat al Autorității de sănătate publică din districtul Chongzhou, citat de Global Times.
Bucătarii foloseau ingrediente expirate în prepararea mâncării și puneau medicamentul respectiv pentru a se asigura că cei care o mănâncă nu aveau probleme digestive. Astfel, ei ar fi vândut peste 1.610 porții de mâncare în care au pus gentamicină.
Investigația a început după o sesizare a unui angajat al hotelului, cu privire la ceea ce făceau cei doi bucătari. El ar fi susținut că cei doi bucătari puneau cantități mari de medicament în mâncarea pe care o preparau.
În urma unor percheziții la restaurantul respectiv, polițiștii au găsit în bucătărie peste 10 de cutii cu sulfat de gentamicină.
FOTO – Caracter ilustrativ: Profimedia