MOTIVUL pentru care doi bucătari puneau medicamente antidiareice în mâncare. Amândoi au fost condamnați la închisoare

Publicat: 02 08. 2024, 19:16
Actualizat: 02 08. 2024, 19:33
FOTO - Caracter ilustrativ

Doi bucătari chinezi au fost condamnați la închisoare, fiind acuzați că au pus în mâncare medicamente antidiareice pentru a se asigura că ingredientele vechi sau expirate pe care le foloseau nu-i afectau pe clienți. Aceștia lucrau la un restaurantul unui hotel din provincia Jiangsu.

În plus, cei doi bucătari au fost obligați să plătească o amendă de aproximativ 22.000 de dolari, după ce au pus în mâncare gentamicină, un antibiotic folosit pentru tratarea diareei, se arată într-un comunicat al Autorității de sănătate publică din districtul Chongzhou, citat de Global Times.

Bucătarii foloseau ingrediente expirate în prepararea mâncării și puneau medicamentul respectiv pentru a se asigura că cei care o mănâncă nu aveau probleme digestive. Astfel, ei ar fi vândut peste 1.610 porții de mâncare în care au pus gentamicină.

Investigația a început după o sesizare a unui angajat al hotelului, cu privire la ceea ce făceau cei doi bucătari. El ar fi susținut că cei doi bucătari puneau cantități mari de medicament în mâncarea pe care o preparau.

În urma unor percheziții la restaurantul respectiv, polițiștii au găsit în bucătărie peste 10 de cutii cu sulfat de gentamicină.

FOTO – Caracter ilustrativ: Profimedia