Motivul pentru care e bine să ai VÂSC în noaptea de Revelion. Ce semnificație poartă
V-ați întrebat de ce ar fi de bun augur să existe vâsc în noaptea de Revelion, în casă? Iată ce semnificație poartă! Tradiția este transmisă din generație în generație!
Din generație în generație, această tradiție rămâne vie! V-ați gândit vreodată care este motivul real pentru care este bine să se plaseze un vâsc, în cameră, și să existe chiar și în noaptea de Revelion? Este o tradiție respectată încă de străbunici și se spune că acest obicei aduce noroc și belșug. Vâscul mai poartă denumirea de „creanga de aur”. Vezi AICI cât timp se păstrează vâscul în casă!
De ce este bine să existe vâsc în noaptea de Revelion, în casă?
Potrivit unei tradiții transmise de la străbunici către celelalte generații, vâscul aduce noroc și belșug în gospodărie. De aceea, în perioada sărbătorilor de iarnă, multe persoane iau câteva „crenguțe de aur” și le plasează în casă. De altfel, vâscul mai este privit precum unul dintre simbolurile iernii.
Se spune că persoana care va așeza vâsc la ușă, de Revelion, va avea parte de noroc și liniște. Pe de altă parte, în Statele Unite ale Americii, această tradiție este respectată încă de la începutul lunii decembrie, fiind considerat un simbol al dragostei. De obicei, îndrăgostiții se sărută sub vâsc.
Un cercetător etnolog ne explică fenomenul vâscului. Se spune că acesta ne îndeplinește dorințele. A explicat și ce înseamnă când doi îndrăgostiți se sărută sub vâsc, în decembrie.
„Se spune că ne îndeplinește dorințele. Această modalitate este împrumutată din America, și anume sărutatul sub vâsc. Se spune că dacă se sărută doi îndrăgostiți sub vâsc, vor rămâne toată viața, căsătorindu-se. Se mai numește și planta nemuririi, aducându-ne sănătatea, fertilitatea, belșugul”, a explicat Doina Isfănoni, cercetător etnolog, conform Observatornews.ro.
V-ar putea interesa și:
- Tradițiile de Crăciun care au rădăcini în religiile antice și cultele PĂGÂNE: De la brazi și Moș Crăciun la curcanul gătit
- Originea și semnificația denumirii „Crăciun” ar proveni dintr-o limbă ANTICĂ și ar fi avut la bază o sărbătoare străveche
- O mamă percepe TAXĂ familiei pentru pregătirea meselor de Crăciun: „Va fi scump”
- Când îți este interzis să speli rufele între Crăciun și Revelion. Ce arată rânduielile bisericești
Sursă foto: Shutterstock