V-ați gândit vreodată de ce nu ar trebui să încălziți mâncarea în recipiente de plastic la microunde? Potrivit specialiștilor, acest obicei ar putea fi periculos pentru sănătate. Iată mai jos, în articol, detaliile.
Ați luat vreodată în considerare motivele pentru care nu ar trebui să puneți recipientele de plastic în cuptorul cu microunde? Potrivit specialiștilor, acest obicei ar putea să atragă un pericol asupra sănătății. Deși acest aparat electrocasnic este des achiziționat din magazine și aproape că nu lipsește din bucătăriile oamenilor, specialiștii trag un semnal de alarmă și precizează că există câteva tipuri de recipiente care nu ar trebui introduse în aparat.
Unii dintre experți au susținut că modul în care sunt încălzite diverse produse alimentare ar putea pune sănătatea în pericol. De exemplu, indiferent de tipul de aliment, nu ar trebui încălzit direct în cutia de plastic, în cuptorul cu microunde. De pildă, dr. Shanna Swan, expertă în zona medicală, a explicat la ce tipologii de pericole ne-am putea expune, dacă introducem astfel de recipiente în aparatul electrocasnic.
Pericolul reprezintă plasticul, în sine. Practic, în timpul încălzirii alimentelor în cuptorul cu microunde, substanțele din plastic ajung în mâncare și, ulterior, în organism. Un astfel de obicei ar putea să perturbe echilibrul hormonal, motiv pentru care specialiștii trag semnale de alarmă.
În momentul încălzirii mâncării în microunde se propagă substanțele chimice regăsite în plastic.
„Nu puneți niciodată plastic în microunde! BPA, ftalații și plastifianții sunt adăugați în plastic, dar nu sunt legați chimic de acesta. Dacă puneți orice într-un recipient care conține aceste substanțe chimice și apoi îl puneți într-un mediu fierbinte, ele vor ieși din plastic și vor ajunge în mâncare”, a precizat medicul, arată Fanatik.
Sursă foto: Envato – caracter ilustrativ