NASA, anunț fără precedent în istoria omenirii. Ce se va întâmpla pe 1 ianuarie 2040: „Era inevitabil!”
NASA a făcut un anunț fără precedent în istoria omenirii. Până în 2040, americanii ar putea trăi pe Lună, în ciuda îndoielilor scepticilor.
„Ne aflăm într-un moment crucial și, în anumite privințe, se simte ca un vis”, a declarat Niki Werkheiser, directorul de dezvoltare a tehnologiei la NASA.
„Într-un fel, se pare că era inevitabil să ajungem aici”, a spus el pentru New York Times.
Misiunea, numită Artemis, va trimite patru oameni să graviteze în jurul lunii, în noiembrie 2024, urmați de primii oameni care vor ateriza pe Lună o jumătate de an mai târziu.
„Avem toți oamenii potriviți împreună la momentul potrivit cu un obiectiv comun, motiv pentru care cred că vom ajunge acolo”, a adăugat Werkheiser. „Toată lumea este atât de pregătită să facă acest pas împreună, așa că dacă ne dezvoltăm capacitățile, nu există niciun motiv pentru care să nu fie posibil”, a mai spus el, citat de New York Post.
Din ce vor fi construite clădirile de pe Lună
Locuințele lunare futuriste ale NASA sunt proiectate de firmele de arhitectură Bjarke Ingels Group și SEArch+, care au fost însărcinate cu crearea de structuri formate din materiale precum praf, roci și alte minerale găsite pe suprafața plină de cratere a lunii. În teorie, casele astfel construite vor permite clădirilor să reziste condițiilor de pe satelitul Pământului.
Clădirile vor fi, de asemenea, imprimate 3-D parțial, cu ajutorul Icon, o companie din Texas care a început să imprime case și a primit finanțare de peste 57 de milioane de dolari, relatează CBS News. În cele din urmă, ei speră să aducă sau să construiască o imprimantă care să opereze pe Lună și să continue colonizarea umană.
„Nu există Home Depot acolo sus”, a declarat Patrick Suermann, decan interimar al Școlii de Arhitectură din Texas A&M, pentru Times. Echipa sa de cercetători universitari a colaborat cu NASA pentru a crea roboți care să ajute la construirea adăpostului de pe lună.
„Deci fie trebuie să știi cum să folosești ceea ce este acolo, fie să trimiți tot ce ai nevoie”, a spus Suermann.