Prima pagină » Actualitate » NASA, misiune de un milion de miliarde de dolari! Pe ce „comoară” a pus ochii

NASA, misiune de un milion de miliarde de dolari! Pe ce „comoară” a pus ochii

Un milion de miliarde de dolari! Aceasta este „comoara” pe care au pus ochii cei de la NASA și ar dori să pună și mâna, notează Digi 24. Este vorba despre un asteroid care are un diametru de aproximativ 200 km și dacă aceste metale conținute ar ajunge aici, valoarea lor ar depăși întreaga economie a planetei Pământ, a spus un om de știință, citat de presa internațională. Momentul a fost comentat și de Alexandru Mironov, jurnalist de știință și scriitor de science-fiction.

„Valoarea sa este incomensurabilă. Pur și simplu. nu poate fi măsurată. Vă atrag atenția, însă, că nu ne surprinde nepregătiți întâmplarea asta, pentru că anul trecut, în toamnă, am trimis o navă care urmează să se întâlnească, folosind geografia sistemului școlar, cu planetoidul și urmează să-l măsoare, să-l cerceteze și să vadă ce cadou ne așteaptă pe noi. Atrag atenția că, de multă vreme, generalul Dumitru Prunariu tot spune că va trebui să gândim momente în  care să acroșăm acești vagabonzi celești care sunt fabricați în centura dintre Marte și Jupiter și să încercăm să-i stabilizăm pe orbite în care chiar să poată fi exploatabili. (…) Atrag atenția că asta se întâmplă în același timp cu un fenomen care ne-a surprins acum 3-4 ani, când a apărut inteligența artificială. Nu cumva se potrivesc atât de bine încât în momentul în care noi vrem să facem un salt mare la nivel planetar, la nivel galactic… iată că ne vin și instrumente pe care să le putem folosi”, a precizat Alexandru Mironov, la Digi 24.

Ce este în acest asteroid, de costă atât de mult?

„Imaginați-vă că dați la o parte învelișul pământului. Miezul pământului este alcătuit din metale grele, fier, probabil – nu sunt geolog, ca să să dau explicații prea multe – dar acolo ne așteaptă materie care este la de la începutul formării sistemului solar, deci material vechi de 4,5 miliarde de an și pe care îl vom putea recupera în mare măsură. Îmi imaginez șantiere pe care se va putea lucra. Suntem 8.100.000.000 pe pământ. Foarte mulți. Dacă nu facem pași laterali, ca să dezvoltăm civilizația noastră, ne vom încurca în noi înșine”, a completat el.

FOTO – Profimedia

Citește și