Niciun candidat pentru funcția de director de vamă de la granița de est nu a luat, nici pe departe, notă de trecere. Unii deja ocupă prin delegație

Publicat: 26 07. 2022, 21:49
Actualizat: 26 07. 2022, 22:00
Sursa foto: Poliția de Frontieră Română - caracter ilustrativ

Rezultatele la concursurile pentru funcțiile de director la vămile din estul țării au fost rușinoase, niciun candidat nereușind să promoveze examenul. Notele obținute de aceștia – unii dintre ei deja șefi cu delegație ai acestor puncte vamale – au fost între 0.60 și 4.70.

Punctajul minim pentru promovarea concursurilor a fost 7, însă niciunul dintre candidații care și-au dorit să ocupe un loc de director în vama Albița din Vaslui, la Vama Stânca-Costești din Botoșani sau la Vama Sculeni din Iași nu a reușit să obțină nota de trecere, relatează Digi24.

La concursul de la vama Albița au fost patru candidați, printre care s-a numărat și actualul director al Direcției Regionale Vamale Iași, care ocupă postul prin delegație. Pentru Albița au fost și cei mai mulți candidați, care au obținut note între 1.30 și 4.70.

Și actuala șefă de la Vama Stânca-Costești, numită tot prin delegație, a vrut să fie titular pe acest, așa că s-a prezentat la concurs. A obținut însă nota 3, iar singurul său contracandidat a obținut 1.20.

De departe, cele mai slabe rezultate au fost pentru ocuparea funcției de director în Vama Sculeni. Au fost 3 candidați, iar notele au variat între 0.60 și 2.20, potrivit sursei citate.

Potrivit Poliției de Frontieră, aceste puncte sunt subordonate Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași cu competență în zona de 30 de kilometri de la frontiera de stat a României spre interior, pe raza județelor Botoșani, Iași, Vaslui și Galați și în zona de 10 kilometri de o parte și de alta a malului Dunării pe raza județelor Galați si Brăila, având misiunea de a asigura:

  • supravegherea frontierei și controlul trecerii acesteia cu Republica Moldova pe o lungime de 681,3 kilometri;
  • supravegherea frontierei și controlul trecerii acesteia cu Republica Ucraina pe o lungime de 72,1 kilometri;
  • supravegherea Dunării interioare deschise navigației internaționale pe raza de competență a Sectoarelor Poliției de Frontieră Galați și Brăila;
  • respectarea prevederilor tratatelor, acordurilor, convențiilor și protocoalelor de frontieră încheiate cu Republica Moldova și Ucraina și a celor internaționale la care România este parte, cu privire la frontiera de stat.