Nicolae Ciucă a explicat când și cum a început România procedurile de ACHIZIȚIE pentru sistemele Patriot și Himars: „Asta ne dă putere și tărie”

Publicat: 29/08/2024, 01:03
Actualizat: 29/08/2024, 01:05

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a explicat miercuri seară, la emisiunea „În opoziție cu Denise Rufai”, ce a însemnat pentru România faptul că a fost stat care a obținut aprobările guvernamentale de transfer de înaltă tehnologie și în felul acesta am început procedurile de achiziție pentru sistemele Patriot și Himars pe care le avem astăzi.

„În momentul în care România a optat pentru această achiziție «Government to Government», treceam printr-o perioadă în care încercaserăm de mai multe ori să facem achiziții pe bază de licitație, care niciuna dintre ele nu s-a încheiat și ne aducem aminte problema corvetelor. Se întâmpla ca după 2015, în momentul în care eu am fost numit șeful Statului Major al Apărării, și se încercaseră mai multe proceduri pentru a începe dotarea Armatei Române, am realizat că singura variantă care putea să ne asigure, după ce se anexase Crimeea, după ce începuse războiul din estul Ucrainei, pentru că războiul în Ucraina nu a început în 2022, estul Ucrainei a fost invadat imediat după anexarea Crimeei, după ce avusese loc poziționarea armatei ruse în Siria, în sud-estul Mării Mediterane și consolidarea celor doi piloni în Kaliningrad și dezvoltările militare din Crimeea, complementar cu cel de-al treilea în Siria, în Tartus, toate aceste chestiuni ne-au au obligat să luăm măsuri, pentru că, întrevedeam, Armata Română nu și-a pierdut cunoașterea vizavi de tot ceea ce a însemnat modul de manifestare, ambițiile Rusiei.

Și, în 2017, am plecat la Washington, după ce am obținut aprobarea Consiliului de Planificare al Apărării în Ministerul Apărării Naționale de la nivelul Ministerului Apărării Naționale… și din februarie 2017 până în toamna anului, deci până în septembrie, România a fost primul primul stat care a obținut aprobările guvernamentale de transfer de înaltă tehnologie și în felul acesta am început procedurile de achiziție pentru sistemele Patriot și Himars pe care le avem astăzi. Asta ne dă putere și tărie”, a spus fostul premier al României.

VEZI AICI EMISIUNEA INTEGRALĂ:

Denise Rifai a lansat „În Opoziție cu Denise Rifai”, o emisiune online difuzată exclusiv pe Gândul.ro și pe canalul de YouTube Gândul, într-un an electoral crucial pentru România. Cu alegerile prezidențiale și parlamentare din 2024 la orizont, emisiunea va oferi dezbateri incisive cu politicieni și analiști, abordând subiecte de actualitate.

Programată în fiecare zi de marți, miercuri și joi la ora 21:30, „În Opoziție cu Denise Rifai” va fi o sursă principală de informare pentru publicul interesat de evoluțiile politice și un arbitru al campaniilor din iarna acestui an. Prima ediție a fost difuzată marți, 27 august, începând cu ora 21:30.

„Ne aflăm într-o perioadă în care fiecare decizie politică contează enorm pentru viitorul României. Prin această emisiune, îmi propun să aduc în fața publicului o dezbatere deschisă și onestă, în care să analizăm împreună ce se întâmplă pe scena politică, să oferim claritate și să demascăm orice încercare de manipulare. Îmi doresc ca această platformă să fie un loc unde adevărul să primeze, iar oamenii să se poată informa corect pentru ca la momentul votului să știe clar cum, pe cine și de ce votează. Este foarte important ca votul sa fie unul conștient și asumat”, a declarat Denise Rifai.


Citește și:

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Viktor Orban le spune opozanților să se mute în România. „Când vă întoarceți, putem vorbi”....
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera...
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai...
Unde se termină viața și unde începe moartea. Ce a descoperit un medic care a...
Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor...
În urmă cu 50 de ani, două surori au ieșit la o pizza și nu...
Apartament cu două camere scos la vânzare cu 340.000 euro în Cluj. Ironii pe rețelele...
Gigi Becali și-a băgat ginerele în anchetă după dezvăluirile din CANCAN! Milionarul i-a întocmit rechizitoriul...
Planta care te scapă rapid de durere. Crește în grădină și are proprietăți similare opiului
Alegeri SUA 2024 LIVE TEXT. Donald Trump vs. Kamala Harris, o confruntare istorică ce va...
Nuntă transformată în coșmar. Mireasa s-a trezit la petrecere cu fosta iubită a soțului și...
Un nou cutremur în această dimineață în Grecia! Ce magnitudine a avut seismul
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ești obligat să semnalizezi dacă drumul cu prioritate virează la stânga?
Document: ce dimensiuni trebuie să aibă o groapă comună la ruşi
A fost găsită ARCA lui NOE? Indiciul găsit pe o monedă din secolul III
Vedeta Pro TV, paralizată după ce a mâncat brânză. Era contaminată cu o bacterie rară...
Oana Zăvoranu, la DIICOT! De ce a ajuns în fața procurorilor
Maria Popovici a devăluit ce i-a revenit în urma partajului: „Farfuriile sunt la mine toate...”
Cine sunt cele patru victime decedate în accidentul de pe DN15. Cele două familii erau...
Gabriela Cristea, reacție dură pe rețelele de socializare. “Voi știți cât muncesc eu sau cât...
Mărturisirile tulburătoare ale fiului lui Leo Iorga: "De fapt, mereu mă întreba: „Când e gata...
BANCUL ZILEI. Bulişor: – Mami, de ce îți pui atâta fard pe față?
Invenția neobișnuită care extrage CO2 din atmosferă și îl transformă în combustibil