Nicolae Ciucă refuză să mai participe la ședințele COALIȚIEI: Staful tehnic al PNL va discuta orice subiect legat de cererea de plată numărul 3

Publicat: 16/10/2024, 14:35
Actualizat: 16/10/2024, 14:55

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri că nu va mai participa la vreo ședință a coaliției, în contextul în care liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat săptămâna trecută că modificarea pragului pentru microîntreprinderi va fi motivul pentru care va avea „una dintre rarele discuții” cu Nicolae Ciucă. Liderul liberal a adăugat că staful tehnic al PNL va discuta în coaliție orice subiect legat de cererea de plată numărul 3.

Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă va mai participa la şedinţa coaliţiei, după apelul premierului Marcel Ciolacu, el afirmând că nu va mai participa.

Este important să cumpănim și să vedem de unde pierdem mai mult. Putem să ne permitem să pierdem o parte din bani sau putem să pierdem foarte mulți bani, ajungând să se dizolve foarte multe întreprinderi mici și mijlocii.

În acest moment deciziile politice au fost luate, iar soluția este una tehnică. Motiv pentru care staful tehnic de la Partidul Național Liberal va discuta orice subiect legat de cererea de plată numărul 3. Ceea ce vă pot spune în momentul de față este că în calitate de premier, la vremea respectivă conform calendarului, am avut de rezolvat țintele și jaloanele pentru cererile de plată 1 și 2. S-au rezolvat, banii sunt în visterie, aproximativ 6 miliarde de euro, a arătat liderul PNL.

El a menționat că, pentru cererea de plată numărul 3, „trebuie să facem în așa fel încât banii, indiferent ce penalitate ne va aplica staful de la Bruxelles, să intre în visteria statului, pentru că sunt cât se poate de bineveniți”.

Despre scăderea pragurilor la IMM-uri, Nicolae Ciucă a spus că este vorba de „pierderea a 1% din banii alocați jalonului respectiv și trebuie să vedem care sunt efectele”.

Putem să ne permitem să pierdem o parte din bani sau putem să pierdem foarte mulți bani, ajungând să se dizolve foarte multe întreprinderi mici și mijlocii care în momentul de față au o cifră de afaceri de peste 150 de miliarde de lei. Este important să cumpănim și să vedem de unde pierdem mai mult.

Când am preluat guvernul în noiembrie 2021 mi s-a spus că nu mai avem timp pentru cererea de plată numărul 1 și pentru cererea de plată numărul 2. În mai puțin de 3 luni de zile am rezolvat cererea de plată numărul 1 și am avut timp să ne ocupăm și de cererea de plată numărul 2 și am început și cererea de plată. Și jaloanele și țintele din cererea de plată există, a precizat Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă pierderea unei părți din acești bani reprezintă un eșec al coaliției sau al premierului, liderul PNL a afirmat: „Eu cred că fiecare dintre noi trebuie să ne asumăm responsabilitatea, iar responsabilitatea este a guvernului și a premierului”.

Motivul pentru care cei doi lideri s-ar fi putut așeza la masă

„Vom avea o discuție în coaliție, presupun că va fi una din rarele discuții pe care o să le am direct cu domnul președinte Nicolae Ciucă. Avem timp șase luni”, spunea vineri Marcel Ciolacu, întrebat despre modificarea pragului pentru microîntreprinderi.

Chestionat cu privire la nivelul de 80.000 de euro, propus de către Comisiunea Europeană, premierul a  spus: „Comisia Europeană a propus ce este în toată Europa. Este nivelul plătitorilor de TVA”.

Comisia Europeană a cerut coaliției de guvernare, potrivit unor surse din Executiv, să reducă pragul pentru încadrarea microîntreprinderilor de la 500.000 de euro în prezent la 88.500 de euro.

CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu va avea „una din RARELE discuții” cu Nicolae Ciucă/ MOTIVUL pentru care cei doi lideri s-ar putea așeza la masă

Nicolae Ciucă îi răspunde lui Marcel Ciolacu: Românii așteaptă rezultate, nu somnifere electorale. Finalizați REFORMELE și deblocați fondurile

Olga Borșcevschi
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul celor trei frați dați dispăruți: situația lor era în atenția autorităților. Tatăl lor, vizat...
PRIMELE IMAGINI de la nunta lui Theo Rose cu Anghel Damian Nu o să îți...
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30...
O femeie a reciclat sticlele adunate de la pelerinii din Iași. Câți bani a reușit...
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Profesoară de matematică arestată după ce s-a aflat că are o relație cu un elev....
„Nu mai am putere”. Cum a supraviețuit bărbatul care a plutit 67 de zile pe...
Cutremur în showbiz! Andreea Esca, la Asia Express? Cum ar putea trăda știrista Pro TV...
Romina Gingașu, soția lui Piero Ferrari, apariție spectaculoasă la un eveniment privat. Cât de bine...
Cum să economiseşti eficient 12.000 de lei în 10 ani
Detalii șocante despre eleva din Călărași moartă din cauza unei provocări: "Poate era obosită"
Cutremur cu magnitudinea de 6 în această dimineață în Turcia! Cât de puternic s-a resimțit...
S-a renunțat la schimbarea orei. Ce face România la final de octombrie
Iei amendă pentru depășirea limitei de viteză cu 9 km?
Peste 100 de percheziţii la persoane şi instituţii din Suceava, între care Spitalul Rădăuţi
Totul a fost MINCIUNĂ! Marele ADEVĂR despre Columb, aflat abia ACUM
Andreea Marin a fost internată în spital. De ce boală cumplită suferă fosta Zână a...
Zona din România unde ustură ca să parchezi. Prețurile au luat-o razna
Un caz de meningită meningococică descoperit la școală i-a alertat pe părinții din România. Boala...
„Îmi vine să plâng! Aici vreau să mor!” Florin Piersic, cu ochii plini de lacrimi,...
FOTO Nunta lui Theo Rose în imagini. "Așa cum am visat. Simplu și cu sens!"
Acuzații grave împotriva lui Kanye West legate de o petrecere organizată de P. Diddy! Fosta...
BANCUL ZILEI. Bulă: – Frate.. cum este în Anglia .. te-ai obișnuit să conduci cu...
Asteroidul care ne-ar putea ajuta să găsim a cincea forță fundamentală din Univers