Prima pagină » Actualitate » Nicoleta Luciu dezvăluie secretul din spatele rețetei de SARMALE cu jumări pentru masa de Crăciun

Nicoleta Luciu dezvăluie secretul din spatele rețetei de SARMALE cu jumări pentru masa de Crăciun

Nicoleta Luciu dezvăluie secretul din spatele rețetei de SARMALE cu jumări pentru masa de Crăciun
Sursa foto: Facebook

Nicoleta Luciu surprinde din nou. Deși s-a retras de pe scena publică, vedeta s-a reinventat în bucătărie. De la Harghita, unde locuiește alături de soțul și cei patru copii, Nicoleta le-a arătat fanilor rețeta ei specială de sarmale cu jumări, perfectă pentru masa de Crăciun.

De când s-a mutat la Harghita împreună cu soțul ei, Zsolt Csergo, și cei patru copii, Nicoleta Luciu și-a schimbat complet stilul de viață.

Printre noile sale pasiuni se numără și gastronomia, iar recent, vedeta a împărtășit cu internauții rețeta sa de sarmale cu jumări, potrivit EVZ.ro.

Îmbrăcată lejer, într-o atmosferă de familie, Nicoleta a explicat pas cu pas cum prepară acest deliciu.

Cum se fac sarmalele cu jumări ale Nicoletei Luciu

Jumările – Se prăjesc bine, apoi se dau prin blender împreună cu o roșie și trei fire de pătrunjel. „Am scos o parte din grăsime, ca să nu fie prea uleioase sarmalele”, a explicat Nicoleta.

Ceapa – Se călește în untură, iar peste ea se adaugă orez brun spălat. Vedeta folosește mereu orez brun pentru sarmale, despre care spune că „le dă un gust deosebit și sunt mai sănătoase”.

Orezul – După ce ceapa și orezul au fost călite, Nicoleta adaugă o cană de apă caldă, apoi lasă amestecul să se înmoaie puțin înainte de a-l combina cu carnea.

Compoziția – Carnea pentru sarmale (de obicei amestec de porc și vită) se amestecă cu jumările blenduite, ceapa și orezul călit, sarea, boiaua afumată, condimentele și roșiile blenduite.

Rularea sarmalelor – După ce compoziția este gata, Nicoleta împachetează sarmalele în foi de varză și le așază cu grijă în oală pentru fierbere.

Vedeta a adăugat că preferă să folosească condimente simple și să se asigure că ingredientele sunt de calitate.

„Aici avem jumările blenduite, sarea, boiaua afumată și condimentele, care dau gustul perfect”, a spus ea.

De ce orez brun? Nicoleta explică alegerea inedită

Un alt detaliu care a atras atenția fanilor a fost alegerea orezului brun în locul orezului alb.

„Îl prefer pentru că se înmoaie mai bine și are o textură mai interesantă”, a dezvăluit vedeta.

Spre deosebire de orezul alb, orezul brun are mai multe fibre și un gust mai bogat, ceea ce face ca sarmalele să fie mai hrănitoare și mai sănătoase.

Fanii, încântați de rețeta de sarmale „a la Nicoleta Luciu”: „Clar o încercăm de Crăciun!”

Internauții au fost fascinați de rețeta neobișnuită de sarmale cu jumări, iar comentariile nu au întârziat să apară:

„Nu am mai auzit de sarmale cu jumări, dar sigur o să încerc rețeta asta de Crăciun!”

„Orez brun? Chiar trebuie să testez, sunt curioasă cum ies!”

„Nicoleta e o gospodină desăvârșită, îmi place că a rămas naturală și autentică!”

Numele meu este Denis Andrei, sunt un jurnalist cu o pregătire solidă și o pasiune neîncetată pentru informare. Am absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității din București și, de ... vezi toate articolele