Nicușor Dan, acuzat din nou că vrea să se răzbune pe Poliția Locală și să DESFIINȚEZE peste 80 de posturi: „Totul pleacă de la amenda în cazul IOR”

Nicușor Dan, acuzat din nou că vrea să se răzbune pe Poliția Locală și să DESFIINȚEZE peste 80 de posturi: „Totul pleacă de la amenda în cazul IOR”
Publicat: 25/06/2024, 08:00
Actualizat: 25/06/2024, 13:01

Primăria Capitalei a introdus din nou pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB), de vineri, 28 iunie, proiectul care vizează desființarea a peste 80 de posturi din Poliția Locală. Sindicaliștii din Primăria Municipiului București îl acuză pe Nicușor Dan că ar vrea să se răzbune pe polițiștii locali.

Mai multe proiecte de restructurare a instituțiilor din subordinea Primăriei Municipiului București (PMB) au fost introduse pe ordinea de zi a ședinței CGMB din această săptămână.

Este vorba de proiectele privind noile organigrame din toate instituțiile subordonate, precum și din aparatul direct al primarului general. Numai de la Poliția Locală ar urma să dispară peste 80 de posturi. Și organigrama din aparatul administrativ al lui Nicușor Dan ar urma să fie redusă cu aproximativ 10%.

În ceea ce privește restructurările de la Poliția Locală, sindicaliștii PMB spun că Nicușor Dan s-ar răzbuna pe agenții locali.

Noi am avut întâlniri cu responsabili din Primăria Capitalei. Am făcut tot felul de demersuri, dar am avut întâlniri și cu directorul Poliției Locale a Municipiului București. Vor să desființeze 81 de posturi. Și nu știm dacă le vor elimina pe cele vacante. Noi am constatat că, în urma unei dispute cu primarul general, Direcția de Control din Primăria Capitalei este practic înjumătățită. Avem o certitudine că este vorba de o răzbunare a primarului general”, a declarat, pentru Gândul, Dumitru Gherdan, lider de sindicat din PMB și vicepreședinte al Sindicatului Forum din Administrația Publică.

”Actuala conducere vrea să scape de oameni incomozi”

Potrivit sursei citate, conflictul dintre Nicușor Dan și Poliția Locală a pornit de la amenda record cerută de primarul general în cazul proprietarului terenului de 12 hectare retrocedat din Parcului IOR, pentru reducerea spațiului verde.

„Avem și organigrama aparatului central al primarului general. Aici, până la urmă, ar putea fi dați unii oameni afară, pentru că se schimbă structura. Pe de altă parte, actuala conducere vrea să scape de oameni incomozi”, a mai spus Dumitru Gherdan.

Potrivit liderului de sindicat din PMB, proiectele privind noile organigrame ar putea trece cu sprijinul consilierilor PNL.

„Totul va depinde de poziția PNL”, susține sindicalistul.

Nicușor Dan: „În sfârșit, Poliția Locală a Municipiului București se comportă ca o autoritate”

În luna octombrie a anului trecut, Nicușor Dan a anunțat că proprietarii zonei retrocedate din Parcul IOR au fost amendați – în baza Legii 24/2007 privind spațiile verzi – cu suma de 35 de milioane de euro și a felicitat Poliția Locală pentru că s-a comportat „ca o autoritate”.

„Am venit să anunțăm amenda pe care Poliția Locală a dat-o ieri proprietarului din Parcul IOR, doamna Cocoru, în sumă de 35 de milioane de euro. Țin să felicit Polița Locală a Municipiului București pentru acest gest. În sfârșit, Poliția Locală a Municipiului București se comportă ca o autoritate care apără interesele cetățenilor. Este un articol care penalizează schimbarea destinației spațiului verde sau reducerea suprafeței spațiului verde cu o sumă între 10.000 și 20.000 lei/mp”, declara atunci Nicușor Dan.

Gândul a publicat, în exclusivitate, adresa prin care primarul general Nicușor Dan le recomandă celor de la Poliția Locală București să aplice controversata amendă de 35 de milioane de euro în speța IOR. (informații AICI).

În luna martie, procurorii DNA au ridicat mai multe documente de la Poliția Locală

Amenda dispusă de Poliția Locală a Municipiului București a fost contestată de Maria Cocoru la Judecătoria Sectorului 3, următorul termen de judecată fiind stabilit de instanță în 5 noiembrie 2024.

În luna martie, procurorii DNA au ridicat mai multe documente de la Poliția Locală a Municipiului București, care ar avea legătură cu această amendă.

Nicușor Dan confirma atunci acțiunea DNA, fără a oferi mai multe detalii: ”E adevărat, dar nu știu dacă am voie să vă spun despre ce este vorba. Dacă aș putea, aș spune, dar nu vreau să risc. Este ceva legat de Poliția Locală, din mandatul meu”.

  • Despre dezastrul ecologic din apropierea Parcului IOR, Gândul a scris încă din 2022 (informații detaliate AICI).
  • Imaginile prezentate de Gândul în august 2022 arătau copacii găuriți, cel mai probabil cu o bormașină, sau arși în incendii. Deși proprietara terenului a fost amendată și obligată să readucă terenul la starea inițială, o lună mai târziu, alți copaci erau arși în incendii (mai multe informații AICI).

CITEȘTE ȘI:

Procesul în care Prefectura București cere anularea retrocedării celor 12 hectare din Parcul IOR bate pasul pe loc. Instanța amână din nou judecata

VIDEO | Istoria unei retrocedări „cu cântec.” Prefectul Capitalei cere anularea retrocedării din Parcul IOR: „Am atacat în instanță primăria”

EXCLUSIV VIDEO | Dezastrul ecologic din apropierea Parcului IOR pare fără sfârșit: „Ce s-a întâmplat aici este o crimă”

EXCLUSIV VIDEO | Cum au dispărut zeci de copaci din zona retrocedată a Parcului IOR. Doi ani de defrișări ilegale, pârjoliri și otrăviri de arbori. ”Înainte era verde, frumos, acum este totul uscat”

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Cum a fost găsit, de fapt, Andrei Versace de către anchetatori. Prietenii cunoscutului influencer nu...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
TOP 3 cele mai ieftine SUV-uri noi cu transmisie automată. Mașini cu un preț imbatabil...
Cine îl va înlocui pe Joe Biden? Numele cele mai importante ce ar putea să...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
Doliu național. S-a stins un titan al muzicii românești: A dus numele țării pe toate...
Oana Cuzino, victorie în procesul deschis Primăriei Capitalei. Ar putea încasa o sumă uriașă
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
7 jocuri clasice pe care probabil nu le-ai încercat și care astăzi sunt disponibile online
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Inteligența Artificială poate crea hărți pe baza unui text