Nicușor Dan a anunțat, joi, că Primăria Capitalei a deschis recent un șantier pentru reabilitarea unei clădiri din centrul Bucureștiului. În total, în Capitală sunt deschise 5 șantiere de consolidări. Asta în condițiile în care în București sunt mii de imobile care au nevoie de consolidări.
„Am deschis încă un șantier pentru o clădire rezidențială care trebuie consolidată. Imobilul are 9 etaje și 90 de apartamente. Este vorba despre monumentul istoric din strada Boteanu 3A-3B. Valoarea totală a proiectului este de 55,3 milioane lei, din care 36.5milioane lei fonduri din PNRR”, a anunțat, joi, Nicușor Dan.
În total, în București sunt cinci șantiere deschise pentru reabilitări de clădiri.
În prezent avem cinci șantiere deschise, iar lucrările sunt în grafic. Este vorba despre blocurile din str. Baltagului nr. 17, Blănari nr. 14, Bărăției 50, Hanul Solacolu – Calea Moșilor nr.134-134A și clădirea din strada Boteanu 3A – 3B. La Hanul Solacolu, ne-am propus ca până în luna noiembrie să finalizăm lucrările de punere în siguranță de la strada principală, astfel încât să eliberăm linia tramvaiului 21 care în prezent circulă cu macaz”, susține edilul.
Acesta mai spune că până la sfârșitul anului se vor deschide alte 7 șantiere de consolidări pentru imobile „la care suntem în stadiu avansat cu documentele”.
„Pentru alte 7 clădiri începute în mandatul trecut, suntem la stadiul discuțiilor cu fosta Companie Municipală de Consolidări pentru preluarea documentelor”, mai susține primarul general.
Acesta mai spunea zilele trecute că în București sunt 8.000 de clădiri care au nevoie de consolidare.
Primăria Capitalei a consolidat o singură clădire cu „bulină” în trei ani. Nicușor Dan recunoaște: „afirmativ”, a răspuns edilul.
„Este acea listă oficială cu toate clădirile care au fost expertizate până în acest moment. Şi asta nu înseamnă că nu sunt şi altele, pentru că pur şi simplu unele nu au fost expertizate. Şi răspunsul la a doua întrebare este afirmativ (o singură clădire a fost refăcută în trei ani – n.r.), în sensul că actuala administraţie nu mai vrea să facă, să sară etape şi să se trezească în procedura de execuţie a lucrărilor de consolidare că sunt probleme pe care nu le-a văzut la faza de proiectare. Deci aşa cum a spus domnul director, avem 155 de procese deschise, în care urmăm toate etapele, astfel încât în momentul în care intrăm în şantier să fim siguri că vom termina lucrările în graficul pe care ni-l asumăm”, a declarat Nicușor Dan, marți, în cadrul unei conferințe de presă.