Nicușor Dan anunță că deschide sediul Primăriei Capitalei pentru public. Când va putea fi vizitată clădirea istorică

Publicat: 09 06. 2021, 12:43

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, miercuri, că sediul Primăriei Capitalei va fi deschis în premieră pentru public la Noaptea Muzeelor, sâmbătă, pe 12 iunie.

„În premieră, Primăria Capitalei va fi deschisă publicului cu prilejul Nopții Europene a Muzeelor!

Clădirea istorică a primăriei, construită între anii 1906 – 1910, va putea fi vizitată în seara de 12 iunie, de la ora 18 până la ora 24.

Am pregătit pentru toți cei care vor să ne treacă pragul două expoziții despre istoria Bucureștiului și a primăriei sale – una intitulată „Uranus acum”, despre cartierul Uranus care a fost demolat în perioada comunistă, iar o alta dedicată arhitectului Petre Antonescu, cel care a proiectat clădirea care a devenit ulterior sediul Primăriei Municipiului București”, a precizat miercuri Nicușor Dan.

 

Edilul mai precizează că Primpria va găzdui un maraton al lecturii și un experiment video de reconstrucție virtuală a Muzeului Simu, care a dispărut și el în perioada regimului comunist.

„Vă aștept sâmbătă seară la Primăria Capitalei, pentru o incursiune în istoria și cultura bucureșteană”

„Vă aștept sâmbătă seară la Primăria Capitalei, pentru o incursiune în istoria și cultura bucureșteană, alături de prietenii și colaboratorii noștri de la ARCUB, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Muzeul Municipiului București, Zeppelin și ARCEN, care au făcut posibil acest eveniment”, scrie Nicușor Dan.

Acesta mai precizează că toate muzeele aflate în grija Primăriei Capitalei vor participa și ele la Noaptea Europeană a Muzeelor.

„Aveți de unde alege pentru a petrece o noapte culturală în București”, mai scrie Nicușor Dan.

Noaptea Muzeelor, la cea de-a 17-a ediție

Cea de-a 17-a ediție a Nopții Muzeelor va avea loc sâmbătă, 12 iunie, la nivel național, și propune publicului expoziții, intervenții și experimente artistice, proiecții, spectacole, ateliere, concerte sau tururi interactive, dar și unele activări în mediul online.

Activitățile din Noaptea Muzeelor sunt oferite anul acesta iubitorilor de cultură de către muzee și case memoriale, galerii de artă, institute culturale, saloane și studiouri creative, castele, palate, cetăți, mori, teatre, universități, cinematografe, biblioteci, memoriale ale terorii comuniste, atenee, opere, filarmonici, lăcașe de cult sau case ale experimentelor.