Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, marți, că deratizarea și dezinsecția (DDD) nu au început încă în București din cauza ploilor din ultima perioadă și pentru că iarba din parcuri nu este încă tunsă. Ce a precizat edilul despre asfaltarea gropilor.
„În ceea ce privește dezinsecția din București, avem planul de intervenție, în buget am prevăzut suma de 17 milioane de lei pentru DDD. Suntem pregătiți să intervenim pentru țânțari și pentru căpușe, realmente avem mașini, avem substanețele.
Nu putem să o facem când plouă, și nu putem să o facem la căpușe, cât iarba nu este tunsă. Deci, la țânțari începem imediat ce ploaia se oprește, pe căpușe pe măsură ce intervenim la tăierea ierbii”, a declarat, marți, Nicușor Dan, în cadrul unei conferințe de presă.
Acesta a mai precizat că tratamentele se vor face cu Compania Municipală Eco Igienizare.
CGMB a votat recent proiectul de hotărâre care prevede finanțarea serviciilor de DDD în Capitală, pentru anul 2021, de 16,7 miloane de lei.
Acțiunile ar trebui realizate de către Compania Municipală Eco Iginizare, care este în prezent în insolvență, cu datorii foarte mari, pentru că Primăria nu le-a mai alocat fonduri. Cert este că acțiunile de DDD ar fi trebuit să înceapă încă din luna martie.
În ceea ce privește asfaltarea gropilor, edilul a declarat că și aici trebuie să fie totul uscat pentru a se interveni.
„Pe marcaje începem peste două luni, iar pe gropi, imediat ce asfaltul este uscat, suntem gata să intervenim, și în 2 luni, pe străzile care sunt în administrarea municipalității o să rezolvăm problema gropilor”, a mai precizat Nicușor Dan.
Bucureștiul este în prezent afectat de gropile din ce în ce mai periculoase, unde locuitorii pot avea neplăcerea să-și strice mașinile pe drumurile publice sau, mai rău, să-și pună viața în pericol. Dacă până acum gropile din asfalt erau puse pe seama iernii și a substanțelor folosite la deszăpezire, iarna aceasta nu a fost cazul, pentru că au fost puține ninsori.
Nicușor Dan a mai vorbit marți și de problema apei calde din București și a precizat că aceasta este cauzată de ELCEN, care a intrat în revizie cu două CET-uri odată.
„O revizie durează între 4 şi 6 săptămâni. Deja suntem la trei săptămâni de când a început, eu sper să mai dureze o săptămână şi un pic”, a mai declarat Nicuşor Dan.