Nicușor DAN explică problema TERMOFICĂRII: Din păcate, asta este, REALIST, ce s-a putut face
This browser does not support the video element.
Capitală europeană, București a ajuns în anul 2024 și pare să se confrunte cu aceleași probleme pe care le avea și acum 20 de ani. Sistemul de termoficare în continuare dă bătăi de cap consumatorilor care trebuie să păstreze oalele și ibricele la îndemână, pe aragaz, ca să aibă apă caldă pentru spălat. referitor la subiectul care a pus la pământ 40% din blocurile Capitalei, recent, din cauza opririi a două dintre stațiile CET, primarul general Nicușor Dan e xplicat situația.
Edilul Capitalei, Nicușor Dan, a fost invitat la Realitatea Plus, în cadrul emisiunii „Lupta pentru România”, realizată de Nicoleta Cone, pentru a explica cum stau lucrurile cu termoficarea dijn București. Indiferent ce-ar face, măsurile luate sunt contestate și discutate, motiv pentru care s-a simțit dator cu o explicație, mai ales că mai vrea încă un mandat de primar general al Capitalei.
Da, am fost primar și am făcut. Am schimbat în 3 ani mai multă conductă decât au schimbat predecesorii mei în 12 ani. Asta este un fapt și de aia am venit la emisiunea dumneavoastră ca să repet lucrul ăsta pe care l-am mai spus și pentru ca oamenii să audă din nou. Deci, evident că pe problema termoficării, dacă vorbim, vor fi în continuare oameni nemulțumiți, dar, din păcate, asta este realist, ce s-a putut face.
Recent, două CET-uri s-au oprit și au lăsat fără apă caldă 40% dintre blocurile Bucureștiului. La începutul acestui an, primarul general anunța că vor fi înlocuiți 77 km de conductă magistrală. Specialiștii consideră că Muncipiul București se află mult în urmă în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii în energie. În 2024, sursa o reprezintă două CET-uri din anii 1964-1966 care produc energie insuficientă pe o rețea aflată în aceeași situație.