Prima pagină » Actualitate » Nicuşor Dan: Încercăm să evităm carantinarea Bucureştiului

Nicuşor Dan: Încercăm să evităm carantinarea Bucureştiului

Nicuşor Dan: Încercăm să evităm carantinarea Bucureştiului

Principalul subiect de discuţie dintre premierul Florin Cîţu şi primarii din Capitală a fost evitarea carantinării Capitalei, a delcarat Nicușor Dan.

„Trebuie ca fiecare dintre noi și instituțiile aflate în subordine să impunem acele măsuri de decalare a programului de muncă și, de asemenea, fiecare dintre noi, pe zonele în care avem atribuții de control, să ne asigurăm că măsurile sunt respectate. Suntem practic în aceeași situație în care am fost în creșterea din noiembrie decembrie, aceleși măsuri de atunci, mai puțin deschiderea școlilor, sunt în vigoare.

Trebuie să mai rezistăm partea aceasta de lună martie și luna aprilie până când un număr mare de români o să fie vaccinați. Încercăm pe cât posibil să evităm carantinarea Bucureștiului.”

El precizează că vor fi controale mai dese făcute de Poliţia locală.

„Tot ce înseamnă măsuri de închidere a şcolilor, de închidere a activităţilor economice sunt măsuri obligatorii care urmează nişte acte normative emise de autorităţi naţionale. Noi, autorităţi locale, nu putem decât să ne conformăm. La această discuţie am încercat să găsim acele măsuri efective, dincolo de partea legislativă, care să evite carantinarea Bucureştiului”, spune Nicuşor Dan.

Primarul general afirmă că, referitor la autorităţile naţionale, este vorba de o înăsprire normativă acolo unde nu se respectă legea.

În ceea ce priveşte autorităţile locale, controlul pe măsurile care există, controlul pe fiecare dintre secţiuni. În cadru PMB e vorba de Poliţia locală şi transportul în comun. Există raportări pe fiecare dintre linii STB, acolo unde şoferii ştiu că nepurtatul măştii este mai intens, iar acolo intervine Poliţia locală”, adaugă Nicuşor Dan.

Bilanț coronavirus. 3.743 de noi cazuri de infectare în ultimele 24 de ore

Bilanț coronavirus. România a înregistrat 3.743 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor Grupului de  Comunicare Strategică (GCS).

De asemenea, față de raportarea anterioară s-au înregistrat 60 de noi decese asociate COVID-19.

În total, în secțiile ATI din întreaga țară sunt internate 1.339 de persoane cu forme severe ale bolii.

Până astăzi, 22.268 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 21.03.2021 (10:00) – 22.03.2021 (10:00) au fost raportate 60 de decese (26 bărbați și 34 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța,  Dâmbovița, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 16 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 24 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 15 decese la categoria de peste 80 de ani.

Autor
Alisa Ioana a urmat cursurile în cadrul Facultății de Jurnalism si științele comunicării, secția de comunicare și relații publice. A intrat în presă încă din perioada studenției (anul ... vezi toate articolele