Nicușor Dan păstrează TĂCEREA după ce a pierdut definitiv în fața SANADOR și sfidează decizia instanței
La începutul lunii noiembrie a anului 2023, Nicușor Dan a pierdut definitiv, la Curtea de Apel București (CAB), în fața SANADOR. Instanța a respins recursul pe care primarul general al Capitalei l-a făcut în procesul Sanador, iar judecătorii au decisă că recursul edilului a fost ”nefondat”. Decizia CAB a fost definitivă, numai că Nicușor Dan nu poate fi „clintit”.
Procesul dintre Sanador și Primăria Municipiului București (PMB) a pornit de la refuzul primarului Nicușor Dan de a emite o autorizație de construire solicitată de SANADOR pentru sediul din Piața Victoriei.
Respectiva autorizație are ca obiect extinderea clinicii SANADOR, cu regim de înălțime 2S+P+5E-6E (cu monument istoric încorporat, în regim de înălțime Sp+P+M) – cu un corp nou de construcţie (Centru Oncologic) în regim de înălțime S+P+6E. (alte detalii AICI)
Divergența dintre SANADOR și Nicușor Dan, în calitate de edil general, a început în februarie 2022, și – deși autorizația de construcție a fost întocmită de structurile de specialitate din cadrul PMB – edilul nu a vrut să o semneze, notează DC News.
De mai bine de o lună, niciun răspuns din partea lui Nicușor Dan
În baza legii 544/2001, în data de 15 decembrie 2023, jurnaliștii de la DC News au făcut următoarea solicitare către PMB, una care a rămas, încă, fără răspuns.
„În urma deciziei definitive a Curții de Apel București cu privire la autorizația de construcție pentru extinderea Spitalului Oncologic SANADOR, a fost semnată autorizația de construcție de către primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, conform deciziei instanței?”, a fost întrebat Nicușor Dan.
DC News amintește că respectiva autorizație are ca obiect extinderea clinicii Sanador cu un corp nou ce construcție, centru oncologic, în regim S+P+6E, în continuarea clinicii existente.
La începutul lunii noiembrie, decizia instanței, prin care a fost respins recursul primarului general, a avut caracter definitiv.
- În acest context, dacă încă nu a fost semnată autorizația, când va fi respectată de la nivelul Primăriei Generale a Municipiului București decizia instanței? Există un termen de punere în aplicare a deciziei instanței, de conformare cu aceasta?
- Care au fost motivele pentru care această autorizație de construcție nu a fost emisă înainte de a se apela la instanță, care, vedem, nu a confirmat pledoaria primarului general?
Prin urmare, nu este foarte clar dacă și autorizația cerută de SANADOR a rămas fără răspuns, deși există o decizie a instanței în acest sens.
Citește și:
Nicușor Dan preferă dușurile calde, nu reci, și a scăpat ”porumbelul” la TV: ”Spune-i că-l bag în…”