Saleh al-Arouri, liderul adjunct al grupării islamiste Hamas, a fost ucis în urma unui atac cu dronă care este atribuit Israelului, dar armata israeliană – IDF – nu confirmat, încă, o astfel de ipoteză.
În contextul conflictului din Fâșia Gaza, declanșat după atacurile Hamas din data de 7 octombrie, liderii grupării islamice sunt „vânați” de IDF, indiferent de locația unde se află.
De altfel, premierul israelian Beniamin Netanyahu a trasmis, încă de la finalul lunii noiembrie a anului trecut, că a „instruit” Mossad-ul „să acționeze împotriva liderilor Hamas, oriunde s-ar afla”. (alte detalii AICI)
Saleh al-Arouri ar fi fost ucis împreună cu gărzile sale de corp în atacul cu dronă care a avut loc, marţi seară, la periferia Beirutului, cunoscută ca fiind un fief al mişcării Hezbollah.
Ultimele informații transmit că Saleh al-Arouri stătea într-o clădire cu trei etaje dintr-o zonă rezidențială, iar clădirea atacată se afla între un magazin de dulciuri și o farmacie, potrivit The Times of Israel.
”Activităţile rău intenţionate ale maşinăriei teroriste a acestui regim israelian în alte ţări sunt o ameninţare reală la adresa păcii şi securităţii”, a transmis pe reţeaua X ministrul de externe iranian, Hossein Amir-Abdollahian, acesta îndreptând un deget acuzator și către SUA: ”Le ajunge fumul în proprii ochi”.
La o zi după ce exploziile puternice au zguduit zona, bărbați înarmați ai Hezbollah-ului stau de pază în zona preponderent musulmană șiită, care este fieful lor. Localnicii spun, totuși, că „au fost surprinși să afle că strada lor aglomerată găzduiește biroul secret al Hamas”.
„Nimeni nu știa că aici există un birou Hamas”, a declarat Ahmed, în vârstă de 40 de ani, care lucrează la magazinul de dulciuri din apropiere. „Am auzit trei explozii. La început am crezut că e un tunet”, povestește acesta.
„Am fost la dentist, la câțiva metri distanță”, spune și rezidentul Mohammad Burji, în vârstă de 46 de ani, care acuză Israelul pentru că a lovit „în mijlocul unei zone rezidențiale”.
Căpitanul poliției locale – Ali Farran – a declarat, potrivit sursei citate mai sus, că locuitorii care au trăit războiul din anul 2006 „se așteaptă acum la ce este mai rău”.
Foto – Profimedia Images / Proteste în Hebron după uciderea lui Saleh al-Arouri
Citește și:
EXCLUSIV | Viața printre alarme și rachete trase la ore fixe, după masacrul Hamas. Româncă din Israel: „Mi se pare o realitate complet nebună”