Noaptea generalilor | Ludovic Orban, salariat și coleg cu Dumitru Dumbravă la casa de avocatură a lui Doru Trăilă, personaj-cheie pe filiera „Coldea”

Noaptea generalilor | Ludovic Orban, salariat și coleg cu Dumitru Dumbravă la casa de avocatură a lui Doru Trăilă, personaj-cheie pe filiera „Coldea”
Publicat: 29/05/2024, 15:41
Actualizat: 29/05/2024, 15:48

După deja celebra „Noapte a generalilor” – în timpul căreia „intangibilul” Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI, și Dumitru Dumbravă au fost audiați 15 ore în sediul DNA și, ulterior, plasați sub control judiciar -, în spațiul public au apărut și alte informații uluitoare. Alături de Coldea și Dumbravă, în aceeași noapte au dat explicații în fața procurorilor anticorupție afaceristul Dan Tocaci, dar și avocatul Doru Trăilă, fostul angajator al lui Ludovic Orban.

Tot scandalul a avut ca punct de pornire dezvăluirile senzaționale pe care omul de afaceri Cătălin Hideg le-a făcut la DNA, acesta acuzând că „rețeaua Coldea” l-a șantajat, i-a cerut 600.000 euro și a încercat să îl convingă să-și vândă afacerea din domeniul sanitar unor cetățeni străini.

Hideg a pus la dispoziția anchetatorilor peste 30 de înregistrări ambientale care sunt elemente-cheie în acest mega-dosar al DNA.

  • Procurorii DNA au decis impunerea controlului judiciar, pentru 60 de zile, în cazul generalilor Florian Coldea și Dumitru Dumbravă. Coldea și Dumbravă au fost de acord să achite, fiecare, câte o cauțiune de 500.000 de lei.
  • Și avocatul Doru Trăilă a fost plasat sub control judiciar.
  • Potrivit procurorilor DNA, Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Doru Trăilă au acționat ca membri ai unei echipe care ”pretindea că poate influența actul de justiție și chiar să îl controleze”.

Mita, mascată printr-un contract de asistență juridică

Cătălin Hideg a povestit cum l-a întâlnit pe generalul în rezervă Dumitru Dumbravă, iar acesta din urmă l-a recomandat pe avocatul Doru Trailă ca viitor avocat al afaceristului.

  • Hideg a mers la cabinetul lui Trailă și acolo i s-au cerut 700.000 euro. A fost de acord doar cu 500.000 euro, dar avocatul Trailă i-ar fi menționat că trebuie să aibă acordul „domnilor generali”, apoi i-a spus că 600.000 euro este prețul.
  • Hideg a mai declarat în fața procurorilor anticorupție că s-a văzut cu Florian Coldea în vara anului 2023, fiind prezentat de un prieten comun care era la curent cu cazul.
  • Dan Tocaci și Bogdan Neidoni – „Omul din Monaco”, ex-șef în mai multe instituții și companii de stat, dar și acționar în firma de pază Neiguard – au luat legătură cu Dumitru Dumbravă și Florian Coldea.

Aceasta a fost schema prin care a afaceristul Cătălin Hideg la avocatul Doru Trailă pentru a da mita care a fost mascată prin contractul de asistență juridică.

Ludovic Orban, angajat la firma de avocatură a lui Doru Trăilă: „Un salariu decent și rezonabil”

„Noaptea generalilor” este, în ultimă instanță, o lovitură dată unei „caracatițe” care a funcționat, până la un punct, ireproșabil. Rețeaua „Coldea” a fost decapitată, însă rădăcinile sunt bine înfipte, iar doar naivii pot crede că pot fi smulse atât de ușor din rădăcină.

Tot acest amalgam conține ingrediente politice care nu pot fi neglijate, apar în schemă mutări ale societății civile, o nouă clasă politică promisă de Uniunea Salvați România (USR) și „eroi” ONG-iști ca Nicușor Dan, cel suținut acum de Alianța Dreapta Unită – USR, PMN și Forța Dreptei, partidul lui Ludovic Orban. Este o mișcare continuă, construită pe mai multe paliere și, la o privire atentă, apar noi informații alarmante.

Potrivit dezvăluirilor mass-media, relația dintre Ludovic Orban – președintele Partidului Forța Dreptei – și avocatul Doru Trăilă este de notorietate. În anul 2019, Orban a recunoscut că este angajat la firma de avocatură a lui Doru Trăilă, avocatul fostei şefe DIICOT Alina Bica și fostul soț al deputatei PNL Cristina Trăilă.

Ludovic Orban a spus că este vorba despre un salariu „decent”, însă a preferat să nu precizeze suma exactă.

„Cred că salariul este confidențial. Un salariu decent și rezonabil. Oricum, de luni nu o să mai fiu angajat la această firmă privată (…) Întotdeauna, banii pe care i-am câştigat, i-am câştigat în relaţii cu firme private”, spunea Ludovic Orban la momentul respectiv, completând și cu informația că nu a luat niciodată vreun nab de la stat și nici nu a beneficiat de ajutor de șomaj.

Generalul (r) Dumitru Dumbravă, „expert anticorupție” și coleg cu Ludovic Orban la firma de avocatură a lui Doru Trăilă

Toate drumurile duc la Roma, se spune, înțelesul expresiei fiind acela că orice ai face tot acolo vei ajunge. În cazul „Rețeaua Coldea”, ajungi, inevitabil la avocatul Doru Trăilă.

Dacă Ludovic Orban era angajat la firma acestuia, generalul (r) Dumitru Dumbravă – al doilea personaj-cheie în „Noaptea generalilor” – era… expert anticorupție la aceeași casă de avocatură, respectiv SCP Doru Trăilă și Asociații.

O pură coincidență, s-ar putea spune. Sau lumea e mică, niciodată nu știi când se întâlnește Orban cu Trăilă, Trăilă cu Dumbravă, Dumbravă cu Coldea, Coldea cu Hideg…

Ludovic Orban, sprijin total pentru Nicușor Dan

Acum, Ludovic Orban și-a declarat public sprijinul necondiționat pentru Nicușor Dan, în cursa prin care acesta din urmă ar dori să obțină un nou mandat de primar general al Capitalei.

Orban conduce Forța Dreptei, s-a aliat cu USR și PMP și spune că au trecut 12 ani de „circ mediatic” și că „pesediștii Oprescu și Firea” au lăsat Capitala într-un „dezastru administrativ” și într-un „colaps financiar”.

Pentru Ludovic Orban, Nicușor Dan pare a fi omul providențial, dincolo de tot ceea ce argumentează specialiștii în administrație, respectiv faptul că dezastrul este, în ultimă instanță, în curtea lui Nicușor Dan, iar fostul activit de mediu l-a declanșat prin mutări controversate precum suspendarea PUZ-urilor coordonatoare de sectoare, printre multe altele.

Mai mult, Ludovic Orban – cel care era coleg cu Dumitru Dumbravă la casa de avocatură a lui Doru Trăilă și încasa un salariu de la un om-cheie în „Rețeaua Coldea” – a anticipat că Nicușor Dan va obține laurii victoriei la alegerile din 9 iunie pentru Primăria Capitalei. Predicția a fost făcută după retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu din cursă, iar Ludovic Orban a vorbit despre „caraghioși” și a spus că râde cu un ochi și că plânge cu altul.

Orban nu a uitat să se refere nici la „biata țară” care are atâtea de suferit, însă „Noaptea generalilor” a demonstrat că suferința abia începe. Nu pentru țară, firește, ci pentru un mecanism pe care procurorii anticorupție de-abia au început să-l desfacă, foaie cu foaie.


CITEȘTE ȘI:

Florian Coldea, PRIMELE DECLARAȚII OFICIALE despre acuzațiile grave care i se aduc: „Am respectat întotdeauna litera legii, am încredere în justiție”

STENOGRAME din ”Dosarul generalilor”. Dumitru Dumbravă: „E sfârșit de epocă. Se vor schimba multe în administrație”

Delta Văcărești în pericol! Protejata lui Nicușor Dan, UNSĂ ȘEFĂ, amendată cu 100.000 de lei pentru „proastă gestionare”: „Nu e în stare să ia măsuri”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum se calculează media finală la Bac în 2024. Ce se întâmplă cu candidații care...
A reapărut în România după ce a fost dată dispărută mai bine de 50 de...
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de...
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
GALERIE FOTO Doi soți britanici și-au vândut casa și au cumpărat un sat întreg în...
Scandal de proporții! Și-a desfigurat iubita lui “E diavol și bolnav psihic!” + “I-am făcut...
IREAL: cum arată Dana Roba la un an de când a fost desfigurată cu ciocanul....
Val de scumpiri de la 1 iulie. Cu cât va creşte factura la gaze la...
Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților
Imagini sfâșietoare de la înmormântarea lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitura din Italia. Familia...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nemții au lansat „GARSONIERA” Dacia Duster. Pentru minimaliști – VIDEO
Rezultate EXIT-POLL alegeri parlamentare anticipate în Franţa. Extrema dreaptă obţine 34% din voturi. Cât a...
EFECTUL MIRACULOS pe care îl are CAFEAUA pentru oamenii SEDENTARI!
Se CONFISCĂ banii pe loc. Decizie pentru cei cu bani CASH. Legea e lege
Ultimele zile din viața actriței Ileana Stana Ionescu. Ce tristețe
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula...
Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge...
A murit Ileana Stana Ionescu: "Cu adâncă durere anunţăm stingerea din viaţă celei care a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Bună ziua, televizoare color aveţi? Vânzătorul:- Bineînţeles!
O placă bizantină rară sculptată în os, descoperită într-un oraș din Rusia
×