Prima pagină » Actualitate » Noi informații în cazul fetei care a născut după viol. Cum a ajuns primarul din Ștefăneștii de Jos să fie vizat și de trafic de influență (EXCLUSIV)

Noi informații în cazul fetei care a născut după viol. Cum a ajuns primarul din Ștefăneștii de Jos să fie vizat și de trafic de influență (EXCLUSIV)

Noi informații în cazul fetei care a născut după viol. Cum a ajuns primarul din Ștefăneștii de Jos să fie vizat și de trafic de influență (EXCLUSIV)

Primarul din Ștefăneștii de Jos, Robert Ștefan, acuzat că a întreținut relații sexuale cu o fată de 12 ani, care a rămas însărcinată și a născut un băiețel, este în vizorul anchetatorilor și într-un dosar de trafic de influență. Surse judiciare susțin că noul dosar are legătură cu cazul fetei violate în 2018, la o petrecere organizată de primar pe malul bălții administate de el în localitatea Dascălu.

Fata ar fi fost violată în primăvara lui 2018, când avea 12 ani și 10 luni, și a născut nouă luni mai târziu, în noiembrie, la Maternitatea Polizu. Pentru că mama era minoră, reprezentanții spitalului ar fi trebuit să anunțe poliția și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Ilfov, fata având domiciliul în comuna Dascălu.

DGASPC Ilfov spune însă că în 2018 nu a primit nicio sesizare de la Maternitatea Polizu. Într-un răspuns la solicitarea GÂNDUL.RO, DGASPC precizează că instituția a aflat despre situația fetei abia la finalul lunii martie 2021, de la Poliția Ilfov, „în momentul în care instituţia a fost solicitată să trimită un reprezentant care să asiste la audierea tinerei în calitate de victimă, într-un dosar penal referitor la act sexual cu un minor”, cauză coordonată de procurorii Parchetului Judecătoriei Buftea.

Psihologul care a asistat la audierea fetei violate, amenințat

Mai bine de doi ani, ancheta a stagnat. Cazul a revenit în atenția oamenilor legii abia la începutul anului 2021, după ce fata a povestit unei persoane cum a rămas însărcinată. Audiată abia atunci la Poliția Dascălu, adolescenta a spus că nu știe cine este tatăl copilului, menționând că este într-o relație stabilă.

Tânăra a fost audiată, așa cum prevede legislația, în prezența unui psiholog, care la final a întocmit un raport. Prin intermediul unei surse din DGASPC Ilfov, primarul ar fi aflat că fata a fost audiată la Poliția Ilfov și a amenințat-o pe psiholoagă. Ulterior, la adresa părinților fetiței au ajuns mai multe persoane care au făcut presiuni, au spus surse din anchetă, pentru GÂNDUL.

În urma informațiilor aflate de primar de la DGASPC Ilfov, la dosarul de la Parchetul Judecătoriei Buftea s-a adăugat și acuzația de trafic de influență.

Procurorii au decis însă că fapta nu este de competența lor și au trimis tot dosarul la Parchetul Tribunalului Ilfov. Aici, procurorii au reținut în anchetă doar partea care se referă la un posibil trafic de influență comis de primar și au trimis înapoi la Parchetul Judecătoriei Buftea restul dosarului, privind faptele de întreținere de relații sexuale cu un minor, viol, șantaj și influențarea declarațiilor.

Părinței fetei ar fi primit suma de 10.000 lei

În dosarul de la Parchetul Buftea, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov i-au ridicat și reținut, în 10 iunie, pe primarul Robert Ștefan și pe ceilalți doi bărbați acuzați alături de el.

O zi mai târziu, dosarul cu acuzația de viol, act sexual cu un minor, șantaj și influențarea declarațiilor a fost trimis de polițiști la Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propunerea de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă a celor trei. Procurorul de caz i-a lăsat liberi pe cei trei suspecți, fără a mai cere instanței arestarea preventivă a acestora.

În dosarul de la Parchetul Judecătoriei Buftea, procurorii anchetează atât acuzațiile privind amenințarea psihologului prezent la audierea fetei, cât și suspiciunea că primarul Robert Ștefan le-ar fi oferit părinților fetei, prin intermediul mamei, suma de 10.000 de lei, bani pe care aceștia i-au învestit pentru a construi  în curtea locuinței o anexă, mai spun sursele citate.

Primarul Robert Ștefan a scris pe pagina sa de Facebook, după ce a fost pus în libertate, că testele poligraf și ADN solicitate „vor arăta exact contrariul a tot ceea ce se speculează în spațiul public”.

”La data de 11.06.2021, dosarul a fost înaintat unităţii de parchet cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi de luare a măsurii arestării preventive, suspecţii fiind sub puterea măsurii preventive a reţinerii. Prin ordonanţa procurorului din aceeaşi dată a fost respinsă propunerea organelor de cercetare penală şi a fost revocată măsura reţinerii, întrucât nu mai subzistă temeiurile care au stat la baza acesteia, urmând ca cercetările să fie continuate cu suspecţii în stare de libertate. Totodată, procurorul de caz a emis o ordonanţă cu dispoziţii privind activităţile ce urmează a fi efectuate”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea.

Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția ... vezi toate articolele
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării obținut în urma studiilor urmate la FJSC și ... vezi toate articolele

Citește și