Continuă problemele pentru clienții companiei aeriene Wizz Air. Pasagerii unei curse Londra-București acuză că ar fi stat patru ore în avion, cu motoarele aeronavei pornite, iar ulterior au fost anunțați că zborul a fost anulat.
Ei au reușit să plece spre România abia 20 de ore mai târziu, cu același avion, care, însă, a decolat pe jumătate gol, din cauza unei probleme tehnice, informează Observator.
Oamenii povestesc, plini de nemulțumire, că au stat patru ore degeaba în avion, înainte de a afla că zborul a fost anulat. Mulți și-au pierdut răbdarea și au decis să coboare din aeronavă.
„A început un spectacol ieftin. Întâi ni s-a spuns că s-a stricat acel tobogran de la ieşirea de urgenţă. Că trebuie să coboare câţiva pasageri. Au reechilibrat avionul. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi astăzi. Am intrat în aceeaşi aeronavă cu locurile din faţă blocate”, a declarat Mihai Petre, pasager, pentru sursa citată.
Oamenii au primit cazare. Abia duminică, după prânz, pasagerii au fost chemaţi pentru îmbarcare. Culmea, aceștia au plecat cu aceeaşi aeronavă, încărcată doar pe jumătate. Compania Wizz Air nu a comentat până situaţia. În ultima săptămână, 700 de zboruri au avut întâzieri pe aeroportul Otopeni, 10% fiind ale companiei WizzAir.
Operatorul aerian low-cost Wizz Air a confirmat, într-o informare de presă trimisă miercuri, că zborurile care vor fi anulate ca urmare a rechemării unor motoare la verificări sunt programate începând din luna septembrie. Compania aviatică ungară nu a dat detalii despre destinațiile care sunt vizate, respectiv numărul de pasageri afectați.
Reprezentații companiei aeriene Wizz Air ai transmis, miercuri – la o săptămână după ce au anunțat că sunt nevoiți să ia măsuri după verificările în avans ale unor motoare GTF, solicitate de producătorul Pratt & Whitney – că orarul de zbor va fi modificat începând de luna viitoare.
Măsura afectează operațiunile companiei din mai multe state, după cum a scris presa internațională în săptămâna trecută, iar numărul motoarelor care ar urma să fie inspectate, din cauza unor presupuse fisuri microscopice, până la finalul aglomeratului sezonul estival actual este peste 100, dar cifra este de peste 10 ori mai mare anul viitor, la nivel global, potrivit jurnaliștilor străini.
Sursa foto: Profimedia