Noi RESTRICȚII pentru turiștii care ajung în Veneția. Ce reguli trebuie respectate
Autoritățile din Veneția au introdus noi reguli, în scopul limitării mărimii grupurilor de turişti. Vizitatorii sunt, astfel, nevoiți să respecte anumite reguli, menite să reducă impactul generat de aglomerația de persoane, informează Reuters.
Autoritățile venețiene au impus noi restricții pentru turiștii care vizitează orașul construit pe apă, din Italia. Măsurile vizează mai ales grupurile de turiști, care nu trebuie să depășească 25 de persoane. De asemenea, ghizii nu vor avea voie să folosească megafoane atunci când conduc vizitatorii, pentru a proteja liniştea rezidenţilor.
„Cred că este benefic”, a spus Edie Rubert, o localnică în vârstă de 81 de ani.
„Ar fi şi mai bine să se reducă mai mult. Pentru că nu poţi merge pe străzile înguste de-a lungul canalelor atunci când aceste grupuri sunt aici”, a adăugat ea, spunând că situaţia este şi mai rea atunci când trebuie să-şi folosească căruciorul pentru cumpărături.
În aprilie, Veneţia a devenit primul oraş din lume care a implementat un sistem de plată pentru turişti, pentru a descuraja vizitarea orașului la ore de vârf.
Sebastian Fagarazzi, cofondator al „Venezia Autentica’” Tourist Enterprise, a spus că e nevoie de acţiuni suplimentare.
„Este probabil o decizie bună, dar nu va fi suficient. Turismul din Veneţia a alungat 72% dintre rezidenţi în ultimii 70 de ani, doar 28% au mai rămas”, a spus el.
Centrul istoric al Veneţiei avea peste 170.000 de rezidenţi în 1954, potrivit autorităţilor municipale. Anul trecut, numărul acestora s-a redus până la 49.000.
„Drept urmare, nu este suficient să facem grupuri mai mici sau să cerem oamenilor să plătească o mică taxă turistică. Turismul trebuie regândit astfel încât să fie susţinută comunitatea locală’”, a adăugat Fagarazzi, a cărui organizaţie intenţionează să încurajeze un turism mai sustenabil.
Noile reguli ce vizează centrul orașului, precum și insulele Murano, Burano şi Torcello, au fost apreciate de unii turişti.
„Da, cred că e bine. Adică e foarte, foarte congestionat în multe locuri’”, a spus Mark Kerr, aflat în vizită din Scoţia.
„Ieri am fost la Bazilica Sfântul Marcu, iar cozile de la intrare erau masive, cred aşadar că este nevoie să fie gestionat cumva, este cel mai bun cuvânt care îmi vine în minte”.
FOTO: Pixabay
CITEȘTE ȘI: